19. 7. 2022

Novinka pod lupou: Skymed (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Skymed
Žánr drama, lékařský
Stanice Paramount+ (Kanada)
Premiéra 10. 7. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V seriálu se prolínají životní cesty postav a riskantní lékařské záchranné akce, při nichž sledujeme triumfy, zlomená srdce a strasti začínajících zdravotních sester a pilotů, kteří létají s leteckou záchrannou službou v odlehlé severní Kanadě. Všichni jsou v tom až po uši a jsou na to sami, nemají nikoho jiného, na koho by se mohli spolehnout, než jeden druhého.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Příjemná nenáročná oddychovka, která kombinuje akci a lékařinu. Úplně jsem se vrátila zpět do dětství, když v televizi dávali Medicopter. Tohle je v podstatě to stejné, jen místo vrtulníku mají letadla.

Postavy mi sedly, jejich dynamika je parádní. Jasně, nesmí chybět obligatorní milostná dramata a hook-upy, protože to už známe od dob Chirurgů, jak to v nemocnicích se vztahy chodí, že jo. Když nezachraňujete životy, tak se muchlujete ve skladu (nebo, v tomto případě, v autě).

Líbí se mi, že se akce v podstatě nezastaví. V pilotu jsme se dočkali hned několika případů. Nic se zbytečně nenatahuje, je to tak, jak tito pracovníci opravdu fungují – za směnu se jim vystřídá pod rukama spousta lidí, nemůžou celou dobu věnovat jednomu pacientovi. O to je to pro diváka zábavnější. Na druhou stranu, jestli máte rádi záhadné nemoci a postupné odhalování problému, toho se tady nedočkáte.

Celkově spokojenost. Fanoušci žánru si sledování užijí. Já plánuju koukat dál. Bonusem je pěkná příroda, kterou z pohledu letadla můžeme vidět.

  • sympatické postavy
  • spousta akce
  • zbytečné vztahové drama
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Hrus

Hrus

No já to ani nedokoukal, za mě příšerná kravina. Je to takové uboze blboučké. S Ragelly se prostě někdy...
před 96 týdny
andromache

andromache

Mám za sebou už tři díly a je to přesně ten typ kanadské oddechovky, kterou miluju a kterou jsem očekávala....
před 95 týdny
Jessica Angell

Jessica Angell

Nadchlo mě to, mám za sebou pár dílů, a rozhodně budu pokračovat
před 95 týdny
Další články k tématu