12. 7. 2022

Novinka pod lupou: La noche más larga (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La noche más larga (Nejdelší noc)
Žánr akční, krimi, drama, thriller, minisérie
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 8. 7. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

24. prosince: skupina ozbrojených mužů obklíčí psychiatrickou věznici Monte Baruca a přeruší spojení s okolím. Jejich cílem je získat Simóna Laga, nebezpečného sériového vraha. Pokud ho dozorci vydají, útok skončí během několika minut. Hugo, ředitel věznice, však odmítá poslušnost a připravuje se útoku postavit na odpor.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda podobné thrillery. První díl si udržel mou pozornost od začátku do konce a rozhodně plánuju dát celou sérii. Tedy předpokládám, že půjde o minisérii, aby se příběh hezky uzavřel, protože tento si o to hodně volá.

Chladnokrevný vrah a hodný správce nápravného/psychi­atrického zařízení tvoří dobré protiklady, rozhodně je zajímavé sledovat jejich dynamiku, kterou hodně ovlivňují emoce (únos dcery). Samotné prostředí je rozhodně také nutné zmínit, protože kdo by neměl rád napínavé a akční seriály z vězení a/nebo léčebny?

Jak říkám, celý díl jsem seděla u obrazovky jako přikovaná. Postavy si mě získaly a všechny emoce jsem prožívala, jak tvůrci zamýšleli. Takže spokojenost a jsem zvědavá, co přinese zbytek série.

  • výborná atmosféra
  • prostředí nahání mráz po zádech
  • spousta různorodých postav, u kterých nevíte, co udělají
  • snad si udrží tempo a energii celou sérii
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Někde jsem zahlédl, že jde o variaci na Papírový dům. Tak to ani náhodou, to funguje akorát tak marketing, který chce těžit z jeho popularity . Asi tam pár společných znaků najdeme, ale to bych našel i u jiných seriálů. Jasným odkazem je spíše den, kdy se story odehrává-24.12. Hned se mi vybavil Die Hard. Nakonec chladnokrevné popravení rukojmích do týlu k tomuto legendárnímu počinu spíše směřuje. Nakonec navnadí i herecká účast Alberta Ammanna, který odehrál skvělou roli jako Pacho v Narcos. Jenže dojem je prozatím rozpačitý. Např. do baru vejde chlap a domlouvá se s dalšími na akci, na kterou je nutno vyrazit, a teď se podržte, hned. Pak telefonát o plánu a překvapivém zatčení nějakého bohatého ,asi darebáka, které bylo pro všechny překvapivé a vlastně k tomu nemělo dojít, poté následuje sebevražda. Tady nechápete co se děje, děj se pak ve finále více zamotává a to, co se děje mezitím je vcelku fádně natočeno. A k tomu mám ještě věřit, že v psychiatrické věznici je ředitel, který vcelku v klidu sleduje vraždy před prahem věznice a nechce vydat onoho „darebáka“. Tak takhle ne a využití psychiatrické věznice s pár „pacienty“ mně od dalšího sledování odrazuje.

  • Jen účast „Pacha“
  • Zamotaný děj
  • Fádně natočené
  • Fígl s psychiatrickou věznicí
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu