8. 6. 2022

Novinka pod lupou: Kus uçusu (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kus uçusu
Žánr drama
Stanice Netflix (Turecko)
Premiéra 3. 6. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladá fanynka se vmanévruje na stáž do zpravodajské redakce zkušené televizní reportérky, ale brzy se setkává s temnou stránkou ambicí, závisti a touhy být neustále na očích.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Historicky třetí turecký seriál, který byl pro mě ohromným a hlavně teda příjemným překvapením. První dva byly přece jenom lepší (Love 101 a Midnight at the Pera Palace), ale pořád se z mého pohledu jedná o v rámci možností kvalitní počin. Samotný příběh mi připadal zajímavý, přestože vůbec nechápu, proč se tam ty věci dějí a co slečnu stážistku k jejímu chování vede. Hlavní hvězda v roli moderátorky mi naopak tolik nesedla, ale jako celek mi obsazení nedělalo problém.

V první řadě počítejte s tím, že je to jako obvykle typicky turecky předramatizované. Jelikož už mám tamních seriálů za sebou docela dost, nic jiného jsem ani neočekávala a nevadí mi to. Všichni jsou krásní, krásně upravení a oblečení, mají hromadu štěstí, kterého si neváží, a místo toho vymýšlejí ptákoviny a všechno přehánějí. Klasika.

Voiceover přeplněný metaforami mi ze začátku přišel jako skvělý nápad a dobré oživení příběhu, ale jakmile se to celý díl víc a víc stupňovalo, pomalu mě to omrzelo a spíš mě to začalo otravovat. V tomto případě bych se držela toho, že méně je více, ale tvůrci asi měli jiný názor.

Jak říkám, jistá dávka umělé vyhrocenosti je tam hmatatelná a komu to vadí, vyhněte se raději tomuto kousku obloukem. I když mě do budoucna určitě zajímá, jak to bude pokračovat, nebylo to zas až tak dobré, abych ze sledování udělala prioritu, ale jednou se k dodívání ráda dostanu.

  • zaujal mě příběh
  • flashforward na začátku
  • metaforičnost voiceoveru
  • připravte se na typicky turecké, často zbytečně vyhrocené drama, se kterým však já počítala
  • vlastně úplně nevím, o co tam jde
  • ubrala bych voiceoveru
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jak píšu vždy, seriálů z prostředí zpravodajství/novin je proklatě málo. Ovšem nevím, jestli tenhle bude dělat dobré jméno. Spíš vypadá jako taková kombinace Ďábel nosí Pradu a Revenge.

Hlavní hrdinové vypadají dobře, nikdo mi tady vyloženě nevadil. Na druhou stranu to na mě dýchá takovým tím telenovelovým dojmem, i když to soapka není, má to tendence být přehnaně dramatické, ať už v samotném příběhu, nebo v důležitých a dlouhých pohledech postav. Pořád nevím, co si myslet o mladé stážistce – na jednu stranu vypadá sympaticky, ale občas ten její veselý a milý výraz působí až moc psycho. Navíc je ona tou hlavní hybatelkou událostí, ale absolutně netušíme, kdo je a o co jí jde.

Další díly asi vynechám. Epizoda sice rychle utekla, ale nedokázala mě přesvědčit, že by maraton stál za můj čas.

  • prostředí zpravodajského pořadu
  • až moc telenovelové
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Úplně takováto dramata nemám moc v lásce, přesto jsem si řekla, že tomuto seriálu dám šanci a podívám se na pilot. Takže jsem nevěděla, co od toho čekat. A mohu říci, že jsem to čekala horší, než to ve skutečnosti bylo. Takže milé překvapení.

Začátek hned navnadí a nastanou otázky, na které chcete znát odpověď, ale odpovědi se nedostávají. Chvilkami mi to přišlo takové nudné a myšlenkami jsem byla jinde. Ale poté scéně ve studiu si zase moji pozornost pilot získal.

Postavy mi přijdou takové nevýrazné, nebo aspoň prozatím. Lale je mi od prvního pohledu nesympatická, ale poté, co ke konci řekla svému manželovi, tak si mě asi jen tak nezíská. U Asli zatím nevím co si mám myslet. Je zlomyslná, zákeřná, ale zároveň toto se mi na ni líbí. Uvidíme, kam až zajde a jestli získá či ztratí mé sympatie.

Závěr se dá docela zajímavý, hlavně díky Asli. Sice stále nevím, co předcházelo tomu začátku a jak se to vše stalo. Ale doufám, že během seriálu se to dozvím, takže určitě závěr navnadí na další pokračování.

  • hudba
  • začátek
  • scéna v přímém přenosu ve studiu
  • závěr
  • jazyk
  • Asli
  • po úspěšném začátku do dramatické scény ve studiu je to nudné
  • Lale
50 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu