25. 12. 2022

Novinka pod lupou: Sonic Prime (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sonic Prime
Žánr animovaný, akční, dobrodružný
Stanice Netflix
Premiéra 15. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Animovaný seriál na motivy úspěšné videohry, který vznikl k příležitosti třicetiletého výročí. Milovaný modrý hrdina se vydává na zábavné dobrodružství, kdy v jeho rukou leží osud celého nového zvláštního multiuniverza. Nejde však jen o závod k záchraně vesmíru, ale také o cestu sebepoznání a vykoupení.Trailer

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot jsem si pustila s dětmi (3 a skoro 5 let) a trochu mě překvapilo dost rychlé tempo a míra násilí – mladší dítko si dvakrát stěžovalo „vypnout“, že se bojí. Při sledování jsem pochopila, že seriál vychází z nějaké videohry, to mi přišlo jako zajímavě ztvárněné vsazené retro v podobě vyprávění lišáka Tailse. Napětí bylo pro dospělého tak akorát, pro moje děti možná až příliš divočina a to sledují běžně Paw Patrol, Peter Rabbit nebo Mickey Mouse Clubhouse, což jsou podobně rychlé pohádky. Rozhodně nepatří mezi klidné a pouze pozitivní pořady pro děti (Peppa Pig nebo Puppy Dog Pals). Sonic je sympaťák, nejen rychlý, ale i mu to pálí, seriál na mě působil něco jako Batman/Superman pro mladší generaci. Trochu mě mátlo přeskakování z jedné reality do druhé – jestli je to sen, vzpomínka, halucinace… Doporučila bych spíš pro děti 6+.

  • svižné tempo, pořád se něco děje
  • sympatické postavy, parta, které fandíte
  • povedená moderní animace
  • předvídatelnost, pořád to samé dokola
  • příliš násilí v programu pro děti
80 %
Mé hodnocení
Clear
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu