26. 8. 2022

Novinka pod lupou: Echoes (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Echoes (Ozvěny)
Žánr mystery, thriller, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 19. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Leni a Gina jsou jednovaječná dvojčata, která si od dětství tajně vyměňovala životy, což vyvrcholilo dvojím životem v dospělosti. Když se jedna ze sester ztratí, vše se v jejich dokonale naplánovaném světě změní v chaos.

Trailer

A jaký je náš ortel?

I když mě tyhle mystery seriály baví obecně, rozhodně mě tady nejvíc zaujala stránka příběhu s dvojčaty, konkrétně jejich výměna rolí. Doufám, že se v dalších dílech pomocí flashbacků pověnují i tomu, jak se sestry střídaly v minulosti mimo tyto poslední 2 ukázané výměny. Tápala jsem, jak to jako sakra funguje, načež mi to bylo vysvětleno tím online deníkem. Byť se mi nechce věřit, že to tolik let zvládají, aniž by se to provalilo (musely by být lepší herečky než kdokoliv), je to zajímavý nápad.

Bohužel, přestože mě to chytlo příběhově, mám nesmírné nutkání to přeobsadit. Koukat na ten věčně vyjukaný výraz Michelle Monaghan asi moc dlouho nevydržím, šerifka mi přinejmenším nesedla, taková ta postava, která vlastně není zlá, ale nemůžete ji vystát (jestli to byl účel, tak splněno na jedničku, nakopala bych ji) a Matt Bomer v další hetero roli. Jako jo, moc hezky se na něj kouká, ale proboha proč pořád.

Připomnělo mi to tou atmosférou a záhadou loňský Clickbait, avšak taková pecka to nebude. To obsazení tady je fakt otrava a chybí mi tam taková chemie mezi postavami, jakou měla např. Pia a detektiv (vztahovka je to ale podobná). Každopádně zápletka velmi zajímavá a konec navnadil na pokračování, ačkoliv mám vnitřní pocit, že nebudu spokojená s finálním rozuzlením.

  • zápletka s dvojčaty
  • mystery atmosféra
  • navnadilo na další díly
  • přeobsadila bych to
  • necítím z toho takový hit, jaký to mohl být
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Přesně takové příběhy mám ráda. Zajímavý nápad, tajuplné zpracování, které vás nutí pouštět si další a další epizody, jen abyste spolu s hlavními hrdiny odhalili pravdu. Já jsem po pilotu spokojená, rozhodně si pustím celou sérii.

Dějová linka je více než očekávaná, zvlášť pokud jste si před sledováním přečetli obsah. Ovšem i bez něj není třeba být věštec nebo génius, aby vám došlo, o co tady vlastně půjde. Závěrečný „zvrat“ proto vůbec žádným twistem není, protože jsem celou dobu jen čekala, kdy se to stane a odhalí.

Ale nevadí mi to. Herci jsou sympatičtí, plusové body navíc dávám za to, že zase konečně někde vidím Mattíka v jedné z hlavních rolí. Navíc mě vždy baví sledovat, když se někde v příběhu objevují identická dvojčata, a tady je kolem nich postavený celý seriál, takže jsem se dívala opravdu se zájmem.

Jedinou vadou na krása je možná až moc roztahaný příběh. Kdyby vzniklo o epizodu míň a bylo to maličko lépe sestříhané, mohlo by to působit ještě napínavěji, což by zrovna podobnému mystery thrilleru slušelo. I tak se ale těším na další díly.

  • dvojčata a koncept zaměňování životů
  • příběh mě upoutal a sledovala jsem ho se zájmem
  • herecké obsazení potěší
  • místy pomalejší a roztahanější tempo
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Leni a Gina jsou jednovaječná dvojčata, která si od dětství tajně vyměňovala životy, což vyvrcholilo dvojím životem v dospělosti. Když se jedna ze sester ztratí, vše se v jejich dokonale naplánovaném světě změní v chaos. Tak praví oficiální synopse a chaos to fakt je, ale hlavně režijní, která si se spletitou látkou moc neví rady. Všímavý divák velmi rychle zaregistruje podivné přesouvání hlavní postavy v čase, flashbacky a scény, které nemají dobrý timing. Podivná je i postava šerifky, která je důsledná a klade jednu nepříjemnou otázku za druhou, ale pak se nechá odbýt pofiderním vysvětlením. Děj se postupně vrství a vyvolává další a další záhady, které se Lena/Gina snaží rozluštit a to za pomocí záměny identity, ale hra se sestrou dostává brzo trhliny a právě to je důvod se na seriál podívat. Jinak tu další důvody už moc nejsou, dokonce mám dojem, že ani jinak skvělá Michelle Monaghan někdy neví, která bije. Nefunguje ani vyvolání thrillerové nálady, kterou ruší zvukový background. Přiznám se, že mi to po dvou epizodách moc nesedlo, ale z čiré zvědavosti se na seriál dodívám. Přeci jen je to áčková produkce.

  • Zápletka s dvojčaty
  • Michelle Monaghan
  • Timing scén
  • POstava šerifky
  • Zvukové pozadí
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu