24. 9. 2022

Novinka pod lupou: Quantum Leap (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Quantum Leap
Žánr sci-fi, drama
Stanice NBC
Premiéra 19. 9. 2022
Vysílání pondělí
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Je to už 30 let, co doktor Sam Beckett vstoupil do urychlovače Quantum Leap a zmizel. Nyní byl sestaven nový tým, který má projekt znovu zahájit v naději, že se mu podaří pochopit záhady, které se skrývají za strojem a mužem, který ho vytvořil.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní seriál neznám, ale tohle vypadá na solidní sci-fi oddychovku. Při sledování jsem se ale nemohla zbavit dojmu, že rozdíl mezi seriály Velké pětky a seriály od streamerů je stále větší rozdíl. Tu propast v rozpočtu prostě nezamaskujete, ať se snažíte sebevíc.

To ale neznamená, že jsem si sledování neužila. Úplně jsem se vrátila do doby před deseti lety, kdy podobné seriály vznikaly jako na běžícím páse a měly velký úspěch. Každý týden nový případ, hrdina musí objevit další skryté dovednosti a pomoct lidem v nesnázích, aby se dostal o krok blíže vlastnímu vykoupení / vysvobození.

Postavy jsou sympatické, s nikým nemám problém. Tohle ale není seriál, který by stál na postavách. Jde pouze o to, jestli tvůrci budou mít dostatek fantazie a vymyslí zábavné a rozmanité příběhy, které si divákovu pozornost udrží. První díl za mě spokojenost, jsem zvědavá na další.

  • zábavný koncept epizodních příběhů
  • nenáročné sci-fi
  • sympatické postavy
  • jde vidět nižší rozpočet
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Původní stejnojmenný seriál jsem jakživ neviděla, do letoška jsem ani nevěděla, že vůbec existoval, a netuším, jak skončil a jak to na sebe navazuje, tudíž nemám vůbec co srovnávat. V pilotu se ale objevila hromada narážek a souvislostí, některé jsem pravděpodobně ani nepochytila, které někdo určitě ocení.

Z určitého hlediska mi to připomnělo moje milované Timeless. Je to proto, že cestování do všech možných úžasných historických období je něco jako moje Achillova pata a budu to zbožňovat snad v jakémkoliv podání, takže se mnou to neměli moc těžké. Hlavně tím koncem u mě rozhodně uhodili hřebíček na hlavičku, takže další díl má mou sledovanost zajištěnou.

Bohužel jde poznat, že to není úplně vysokorozpočtový počin (viz jízda v autě před zeleným plátnem, kdy se řidič nenamáhal koukat na cestu ani víc jak 2 sekundy, brrr), ale pokud na tom vyloženě nelpíte, dá se to. Kdybych to měla dál porovnávat s Timeless, tak tomu jejich obsazení nesahá tohle ani po kotníky. Naštěstí mi byla tato typická dnešní parta v rovnoměrném zastoupení všech etnik apod. sympatická, takže až taková tragédie se nekonala.

Přijde mi to jako klasické sci-fi z Velké pětky. Nic převratného, ale koukatelný oddechový seriál, který moc nevybočuje z řady. Teď záleží, jestli vás individuálně bude bavit to téma, nebo vám to bude připadat jako pitomost.

  • verze cestování v čase
  • sympatické postavy (za mě nejlepší Ian)
  • nic moc úroveň kvality
  • až příliš typické, nevyznačující se ničím extra originálním
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu