15. 5. 2022

Novinka pod lupou: Savage Beauty (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Savage Beauty
Žánr drama
Stanice Netflix (Jižní Afrika)
Premiéra 12. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Záhadná žena, která se chce pomstít za svou tragickou minulost, se dostane do mocné rodiny, která vlastní celosvětové impérium krásy – a temná tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to výrazně lepší než podobně laděný kousek Blood Sisters. Ani tak ale nevím, jestli bude stát za to pouštět si další díly.

Vypadá to, že půjde o kopii Revenge. Mladá dívka se v utajení dostává do zámožné rodiny, aby zde vykonala pomstu za to, že zničili život člověku, na kterém jí hodně záleželo. Téma sice trošku ohrané, ale pořád baví, takže za mě v pohodě.

Postavy jsou hodně černobílé. Rodina je vykreslená jako snobská, bezcitná, hrající si na dokonalou jen na veřejnosti. Naopak hlavní hrdinka je největší chudák, se kterým všichni až na výjimku zachází jako s kusem hadru, takže jí chtě nechtě musíme fandit, i když extra sympaťanda to taky není.

Každopádně zábavnost Revenge od toho nečekejte. Někdy se v pilotu vyskytnou světlejší chvilky, ale obecně jde jen o přehnané soapovité drama, které nenabízí nic nového a neokoukaného.

  • určitá míra zábavnosti pro milovníky soapek tu je
  • nesympatické postavy
  • až moc přehnané
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Zajímalo by mě, jestli když si nějaký cizinec náhodou pustí český seriál, taky si říká, co to tam proboha v té zemi vyvádí za kraviny. Po nigerijských Blood Sisters jsem chtěla vyzkoušet, co Netflix vypustí za seriál z afrického jihu. Teď přemýšlím, jestli se na Netflix dostanou jen tamní nekvalitní věci, nebo to je naopak to nejlepší, co africká seriálová produkce nabízí. Za ně samotné doufám, že se jedná o první případ.

Neskutečně hloupě vystavěná zápletka, každou druhou scénu jsem si ťukala na čelo a byla jsem permanentně vytočená. Chlápek má 2 ženy, ale pro jistotu si našel třetí. Zbytečné intimní scény. Umělá předramatizovanost. Chování manželky číslo jedna. A nakonec romantická linka mezi novou tváří té společnosti a synem, což mohla být ojedinělá milá věc na celém pilotu, a oni i to udělali špatně.

Jediné, co bylo zase propracované, byly kostýmy a make-up. Místo cpaní rozpočtu do tohohle pozlátka by však možná měli zainvestovat do kvalitnější seriálové produkce, scénářů a režie. I ty Blood Sisters byly vedle tohohle ještě fakt dobré.

  • když vypnete zvuk i mozek, na pohled je to slušné
  • hloupost
  • uměle vytvořené drama
  • žena s pořadovým číslem 1
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

"Kvalita" je přizpůsobena průměrné inteligenci cílové skupiny/jihoafrických diváků. Podle...
před 2 roky
Další články k tématu