29. 11. 2022

Novinka pod lupou: Khakee: The Bihar Chapter (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Khakee: The Bihar Chapter (Policie v khaki: Případ Bihár)
Žánr drama, akční, krimi
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 25. 11. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Neeraj Pandey
Hrají Karan Tacker, Avinash Tiwary, Abhimanyu Singh

O čem to je?

Poctivý policista pronásleduje nemilosrdného zločince v Biháru a ocitá se ve smrtící honičce a morálním boji proti korupci.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Indické seriály jsou kapitola sama o sobě. Jsou točené pro úplně jiné publikum, což je samozřejmě znát hned na první pohled. Tady mi to občas přišlo trošku jako parodie na akční/policejní filmy a seriály, ale na druhou stranu jde vidět, že se seriál bere vážně a nedělá si ze sebe srandu schválně.

Na druhou strnau ale musím říct, že sledování uteklo rychle. Hlavní hrdina je sympaťák, bavilo mě ho sledovat. Ocenila jsem i skok v čase, kde jsme mohli vidět, jak se svým zápalem pěkně vypracoval za pouhé dva roky.

Ovšem samotná krimi stránka? Za mě nic moc. Spíš bych to vnímala jako seriál, který se snaží vykreslit životní situaci lidí v daném místě, než jako klasickou kriminálku. Případ se vyřeší za půl vteřiny bez jakýchkoliv zádrhelů nebo zvratů a hlavní hrdina je miláčkem národa, když ve zpomaleném záběru nese osvobozené dítě v náručí. Další díly vidět nepotřebuju, jak říkám, tento seriál je vytvořený pro jiné publikum.

  • sympatický hrdina
  • skok v čase
  • občas působí jako parodie
  • velmi jednoduchá krimi zápletka
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu