11. 10. 2022

Novinka pod lupou: Wielka woda (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wielka woda (Velká voda)
Žánr drama
Stanice Netflix (Polsko)
Premiéra 5. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Na Vratislav se v roce 1997 valí povodňová vlna, je rozhodnuto, že pro záchranu města před ničivým živlem budou obětovány okolní vesnice a pole.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Naše záplavy z roku 1997 si docela pamatuju. Sice mi bylo jen sedm, ale vím, jak táta fotil a natáčel, jak se rodiče bavili o zřícených domech a mostech přes místní řeky. Tehdy jsem si nedokázala uvědomit, jak hrozná a nebezpečná situace to doopravdy byla.

Seriál vypadá dobře. Máme tu chytrou hlavní hrdinku, která ví, o čem mluví. Bohužel se snaží domluvit vysoce postaveným hlavám, které sice vůbec netuší, která bije, ale mají milion názorů na to, jak by se mělo postupovat.

První díl utekl jako voda. I když se v podstatě zatím nic nestalo, úspěšně nás seznámil s postavami i celou situací. Jsem zvědavá, jak se změní dynamika vyprávění, až začne doopravdy pršet a situace ve městě se vymkne kontrole. Tohle vypadá na povedeného zástupce polské tvorby, určitě dám šanci dalším dílům.

  • sympatická hlavní hrdinka
  • poutavé zpracování
  • tísnivá atmosféra – ticho před bouří
  • nechybí akce a zvraty
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu