12. 5. 2022

Novinka pod lupou: Bosch: Legacy (IMDb TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bosch: Legacy
Žánr Krimi, Drama
Stanice IMDb TV
Premiéra 6. 5. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Harry Bosch začíná další fázi své kariéry. Začne pracovat pro někdejší nepřítelkyni a prvotřídní advokátku Honey ‚Money‘ Chandler. Tato nečekaná dvojice má dlouhou a komplikovanou historii. Nyní se však musí naučit spolupracovat, aby dělali to, na čem se dohodli – zajistili spravedlnost.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tento kousek jsem se těšil už loni na podzim při psaní SLDH na původního Bosche. Čekal jsem sice z popisu trochu něco jiného, ale seriál rozhodně nezklamal, dokonce asi i předčil očekávání. Díl jsem si celkově užil asi jako při úplně prvním setkání se Boschem, možná i trochu víc.

Seriál navazuje na předchozí sérii, hned v úvodu je shrnuto všechno podstatné, ale celkově mám pocit, že to bude záležitost spíš pro lidi, kteří Bosche sledovali. Určitě si Legacy najde i nové diváky, ale vždycky tam bude to, že jim něco chybí. Ale rekapitulace rozhodně pomůže, i když mi teda připadalo, že musela mít tak 5 minut (což neměla). A v úvodu je i fajn znělka, tak teď můžeme jít dál.

Miluju ten náboj, který to má. Bosch je Bosch, dcera sem taky zapadá, i když teda „ty, ty, ty, nebudeš nám ukazovat, jak máme dělat svou práci, jsi zelenáč“ mě moc nebavilo. A pochopitelně Honey ‚Money‘, ta teprve pomalu nabíhá, ale už teď mě baví. Celkově je děj rozložen mezi všechny tři tak akorát a hezky odsýpá.

Někde pode mnou by měl být názor mnohem povolanějšího člověka, ale tak risknu to a napíšu něco i k tomu. Líbí se mi, jak nenásilně se s příběhem pokračuje. Tvůrci neždímají koncept, ale jen hezky dál pokračují a vybírají si z knih to, co potřebují. Prostě supe způsob, jak pokračovat v super seriálu.

  • atmosféra
  • rozdělení příběhu
  • navázané na poslední sérii Bosche
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Harry Bosch je jedna z mých nejoblíbenějších knižních postav a původní seriál považuji za jeden z nejlepších policejních seriálů alespoň poslední dekády, takže pro psaní tohohle názoru budu trochu zaujatý. Na druhou stranu, jestli kvalita bude dosahovat toho, co od něj čekám, tak věřím, že po shlédnutí nastane velká spokojenost a to nejen u mě.

Líbí se mi, že hned na začátek dostaneme rychlé zopakovaní toho, co se událo předtím a tím to pěkně navazuje na původní seriál, aniž by to nemohlo nalákat nové diváky. Já se ale okamžitě cítím jako doma a od prvních minut vím, že si sledování užiju. Legacy nabízí to, co se mi líbilo u Bosche už dříve. Velké případy, které se budou rozmotávat celou sérii, aby došli k zajímavému vyústění. Žádné epizodní případy, ale poctivá vyšetřovací práce.

Výhodou je, že i předloha pracovala s myšlenkou, že Harry jednoho dne policii opustí a stane se soukromým detektivem. To znamená, že není třeba vymýšlení nového příběhu jen proto, aby mohl vzniknout spin-off. Místo toho se může využít jedna z novějších knih a vypadá to, že tahle série bude hodně čerpat z The Wrong Side Of Goodbye (Odvrácená strana konce). Novou vrstvu tomu pak přidá příběh Maddie, která nastoupila k policii a přebírá rodinný odkaz. Na to jsem osobně zvědavý hodně.

Jak už jsem říkal na začátku, já mám Bosche rád. A Bosch: Legacy mě jen utvrdilo v tom, že jsem hodně rád, že přišlo pokračování a příběh se ještě neuzavřel. Žádné chyby tam nevidím a ani moc nemám zájem je hledat. Nicméně pokud mám přijít s jednou výtkou, tak to bude intro hudba – ta z původního seriálu je nepřekonaná.

  • Navázání na předchozí seriál
  • Dostatek předlohy
  • Příběh Maddie
  • Intro není tak chytlavé
90 %
Mé hodnocení
Pajky

Zatím jsem neměla možnost vidět původního Bosche, takže úvodní rekapitulaci jsem přeskočila, abych si potenciálně něco nevyspoilerovala. Tohle tedy bylo moje úplně první setkání s tímto slavným a velmi populárním hrdinou a musím říct, že se mi pilot moc líbil.

Skoro mi to přišlo, jako když jsem sledovala pokračování Leverage. I když jsem neměla nic nakoukáno, pilot nových dílů mě navnadil na maraton původního seriálu. To samé platí i o Boschovi, teď už trošku vím, do čeho půjdu, a těším se moc.

Hlavní hrdina je sympaťák. Na první pohled chladný, ale hodně inteligentní, nenechá si nic líbit. Přesně takové mám ráda, hrozně dobře se na ně kouká. Ostatní postavy nemají takové kouzlo, ale nikdo mi tady nevadil, všichni mi dobře sedli a těším se, až se s nimi více seznámím.

Případů je tady více a opět platí, že všechny vypadají dobře. Máme tady serializovaný děj, který se sem výborně hodí, bude super sledovat maraton. Jsem spokojená, těším se na původní seriál i díly pokračování.

  • hlavní hrdina
  • serializovaný příběh
  • dokáže upoutat pozornost
  • prostředí
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Jeden z nejlepších seriálových počinů v rámci krimi si vysloužil pokračování, kdy Bosch opouští řady LAPD a stane se soukromým detektivem. Je jasné, že o práci nouzi mít nebude a ta se skutečně hrne ze všech stran. Jeho dcera se pak stane „bažantem“ LAPD. Ani se nemusím nijak dlouze rozepisovat o tom, že dost věcí zůstává při starém, ale něco se přeci jen změnilo. Chybí tu to jiskření mezi policejními kolegy, sváry s nadřízeným, pletichy. To, co je v Legacy nahrazuje, není tak záživné, linka s dcerou není špatná, ale když vidím, jak si to hubeňoučké děvče navléká plnou polní. Ojoj, tohle se mělo vymyslet lépe. Naštěstí jakmile vstupuje na scénu Bosch, tak je zase vše v pořádku. Nakonec i s právničkou, ale tam se děj tříští i do případů, které s Boschem a jeho vyšetřováním nesouvisí. I tak jsem první 4 epizody dal na jeden zátah.

  • Bosch
  • Právnička a její případy
  • Linka s dcerou
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Chrosticek

Chrosticek

Boscha povazujem za jeden z najlepsich detektivnych serialov, co sa mi velmi paci je ze takto si...
před 102 týdny
Další články k tématu