14. 8. 2022

Novinka pod lupou: I Am Groot (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název I Am Groot (Já jsem Groot)
Žánr krátkometrážní, animovaný, komedie
Stanice Disney+
Premiéra 10. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 5 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Vin Diesel

O čem to je?

Baby Groot dostává svůj vlastní seriál, kde ho doplní řada nových a nevšedních postav.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na I Am Groot jsem se těšila, protože Groot je jednou z mých oblíbených komiksových i MCU postav, ale seriál minimálně podle pilotu není žádné eso. Jeho největším kladem je kratičká stopáž – dvě minuty z pětiminutového pilotu zabírají titulky, takže na „příběh“ zbývá opravdu málo prostoru.

Příběh dávám do uzávěrek záměrně – ono se toho v prvním díle ani nic moc nestane. Jde o krátký skeč, který mi díky svému důrazu na tělesnou, nikoliv mluvenou komedii připomněl Mr. Beana. I Am Groot ale není tak vtipný jako Mr. Bean (aspoň prozatím, třeba se to v dalších dílech zlepší) a nahlas jsem se nesmála.

Celé to táhne Groot, který je stejně roztomilý jako ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2, i když mám pocit, že ve filmu byly vizuální efekty a jeho ztvárnění o něco lepší. Také mě mrzelo, že se v pilotu neukázal nikdo ze známých postav, protože nejsilnější Grootovy okamžiky v MCU nastaly ve chvíli, kdy komunikoval s jinými hrdiny. Třeba se někdo z nich objeví v dalších epizodách, ale moc pozitivně to nevidím.

Každopádně pro všechny fanoušky Groota jde o povinnost. A díky krátké délce jednotlivých dílů i jejich nízkému počtu (jenom pět) je seriál snadné zhltnout na posezení. Jen od něj neočekávejte zázraky a nebudete zklamaní. I Am Groot je prostě takový superhrdinský večerníček, který nejvíc potěší ty nejmladší.

  • krátká stopáž
  • Groot je stále stejně roztomilý
  • humor: pobaví, ale není to nic, u čeho by se člověk válel smíchy po zemi
  • nepříliš nápaditý příběh, s Grootem jako postavou by se dalo vyhrát daleko víc
  • absence dalších známých postav
50 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Minutový trailer? Tak to do toho narvali snad celý seriál, ne? On to není tak úplně seriál, spíše série krátkometrážních filmů, které najdete na Disney+ odděleně. Ale když už ho máme v databázi, tak se můžeme opravdu ve zkratce podívat na „první díl“.

Ono se toho moc říct nedá. Epizoda má 5 minut a když odečtete závěrečné titulky, dostanete se na stopáž tří minut. Dočkáme se pěkné animace, na kterou jsme zvyklí už z filmů Strážci galaxie. Baby Groot evokuje roztomilost Baby Yody, ale tím to asi tak končí.

Celá podstata dílu je o ničem, v podstatě vás to nutí sledovat jen kvůli zmíněné roztomilosti malého stromu. Ono se ani moc hlubokého příběhu do tří minut vměstnat nedá, takže očekávání budou asi obecně nízká. Na odreagování dobré, pro děti všech věkových kategorií dobré, ale hned na to zapomenete.

  • pěkná animace
  • roztomilá postavička
  • stihnete to zhlédnout při cestě na záchod
  • žádná přidaná hodnota
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Tady se fakt ani nedá moc co hodnotit. Epizody se tváří, že mají přes 5 minut, ale reálně se něco děje v délce všeho všudy okolo 3 minut, což je velká škoda. Groot byl úžasný, Teen Groot super, ale Baby Groot je to největší zlatíčko. Graficky je to vyšperkované, je to vtipné, neskutečně miloučké. Netřeba řešit, že je to regulérně o ničem. Je to ideální pro děti a naprosto nutná dávka denní roztomilosti úplně pro všechny.

  • vrchol roztomilosti
  • vizuál
  • mooc krátké
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Že něco takového Disney zvládne, o tom asi nikdo nepochyboval, jen s jakým výsledkem to nakonec dopadlo? Na plný počet to není, ale je to povedená taškařice, která uběhne díky krátké stopáži až moc rychle. Nejvíce mně pobavila třetí epizoda, ale svého favorita si dozajista každý najde i v jiných dílech. Jo a hned úvodní intro je parádní-z toho jsem taky Groot.

  • Animovaná taškařice v duchu prvopočáteční Disney produkce
  • Krátké epizody a jen 5
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
šotek10

šotek10

Taky mě to moc nechytlo. A ani pozdější díly...Možná ten poslední. Výhodou je opravdu to, že je to vážně...
před 88 týdny
Mad.Awe

Mad.Awe

Ráda napíšu, že po pilotu kvalita šla nahoru a další epizody mě osobně bavily mnohem víc, takže celému...
před 88 týdny
pozitkar

pozitkar

Moje jediná reakce po shlédnutí všech pěti dílů (po prvním jsem usnul, ale to se nepočítá) byla ve stylu...
před 88 týdny
Další články k tématu