13. 10. 2022

Novinka pod lupou: A Friend of the Family (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A Friend of the Family
Žánr krimi, minisérie, retro
Stanice Peacock
Premiéra 6. 10. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je založen na otřesném skutečném příběhu rodiny Brobergových, jejichž dcera Jan byla v průběhu několika let několikrát unesena charismatickým, posedlým rodinným „přítelem“. Brobergovi – oddaní své víře, rodině a komunitě – byli naprosto nepřipraveni na důmyslnou taktiku, kterou jejich soused použil, aby využil jejich zranitelnosti, rozdělil je a obrátil jejich dceru proti nim. Toto je příběh o tom, jak se jejich životy trvale změnily – a jak přežili.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hodně intenzivní pilot. Před sledováním jsem netušila, do čeho jdu, ale během pilotu jsem si musela dohledat nějaké informace, o co tady vlastně jde. A i když jsem si něco přečetla, ráda se podívám na celou sérii, protože vlastně vůbec netuším, co to je a co z toho vzejde.

To ale rozhodně není výtka. Epizoda mě hned od prvních vteřin upoutala. Na začátku vidíme ženu, která si tím vším prošla, právě podle jejího příběhu je minisérie natočená. Tím, jak do kamery mluvila, mě ihned přesvědčila, že tohle bude pecka, která stojí za zhlédnutí.

Napjatá atmosféra příběh neopustila po celou dobu pilotu. I když jsme se dívali na zdánlivě pohodové rodinné chvilky, nemohla jsem se zbavit pocitu úzkosti – nevěděla jsem, co očekávat, co se stane dál.

Pilot je takovým představením postav, zatím vůbec netuším, o co pachateli jde. Co ale můžu říct, je fakt, že herci jsou zvolení na jedničku, věřím jim každé gesto i slovo. Moc dobře se na ně kouká, zvlášť v kombinaci s velmi povedeným scénářem. Jsem zvědavá na další epizody.

  • herecké obsazení
  • podle skutečné události
  • tísnivá atmosféra po celou dobu sledování
  • ideální pro maraton
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriály s podobnou tematikou, navíc podle skutečných událostí, není lehké sledovat nikdy a vidět Jakea Laceyho, kterého mám ráda pro jeho filmové (komediální) role, v téhle rovině manipulativního vymývače mozků bylo o to víc děsivé a přitom fascinující, protože jo, prodal mi to.

V těch čtyřech epizodách, co už vyšly, úchylnost postav a zvrácenost a zároveň absurdnost příběhu graduje a graduje. Všichni tam jsou mega divní a jediný, kdo mě drží příčetnou, je Austin Stowell a jeho postava. Nechce se mi věřit, že se na seriálu podílí skutečná Jan a Mary Ann, protože já být nimi, tak se k tomu, co dělaly, takhle otevřeně asi nestavím.

Nemám teda páru, jak tato kauza dopadla, každopádně je psycho, že se to celé táhlo tak dlouho. Od začátku totiž čekám na Mckennu Grace, která má hrát starší verzi Jan (ta její mladší verze mě totálně irituje), ale 4 díly a nic. Na jednu stranu se od toho nemůžu odtrhnout, na druhou nevím, kolik toho ještě zvládnu.

  • Austin Stowell
  • manipulativní, děsivá a dobová atmosféra
  • herecké výkony
  • klidně bych zrychlila tempo
  • až moc divných, psycho charakterů
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

Anna Paquin ..fajn. Mckenna Grace ..ide to okamzite do chcem vidiet.
před 83 týdny
Další články k tématu