24. 10. 2022

Novinka pod lupou: Significant Others (ABC AU)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Significant Others
Žánr drama, minisérie
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 16. 10. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Katastrofa během ranním koupání v moři. Sarah, svobodná matka dvou dospívajících dětí, zmizí pod hladinou vln. Záhada jejího zmizení je katalyzátorem, který vrhne její rozvrácenou rodinu znovu dohromady. Její sourozenci Ursula, Den a Claire se nejprve obávají, že zmizení jejich rozhárané sestry může být její poslední kousek. Po příjezdu domů ale zjistí, že zbourala půlku domu. Problém je, že je to i jejich dům. Dům plný dětského smíchu a strašidelných vzpomínek, které se začnou rozplývat, když se pustí do života v ruinách a snaží se vychovávat dvě děti, které zoufale doufají, že se jejich máma vrátí. Significant Others je drásavým vyprávěním o tom, jak pět rozdílných duší dává po šokující ztrátě dohromady kousky sebe sama…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Prvních deset minut bylo parádních. Seriál si začal hezky budovat napětí a sledoval dopad zmizení matky na děti.

Bohužel, jakmile se do příběhu připletli strýčkové a tetičky, celé to šlo ke dnu. Přestalo to být o atmosféře a psychické stránce věci, a začalo to být o komplikovaných rodinných vztazích. Jasně, je to realita, každý má nějaké vztahy s příbuznými a ne vždy jsou pozitivní. Ale tomuto konkrétnímu příběhu to spíše škodí, i když jde vlastně o klíčovou dějovou linku.

Postavy mi nejsou vůbec sympatické, nevím, jestli bych dokázala sledovat je delší dobu. Nikdo mě nezaujal a je mi jedno, kdo si co v minulosti provedl. Jediným lákadlem ke sledování tak pro mě zůstává záhada se zmizením matky, otázka, jestli schválně utekla, nebo se opravdu utopila. Ani to mě ale nedonutí sledovat dál.

  • silný úvod
  • záhada s matkou
  • postavy a jejich rodinné vztahy
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu