28. 2. 2022

Novinka pod lupou: The Endgame (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Endgame
Žánr krimi, drama, thriller
Stanice NBC
Premiéra 21. 2. 2022
Vysílání pondělí
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jake Coburn, Nicholas Wootton
Hrají Morena Baccarin, Ryan Michelle Bathe

O čem to je?

Thriller sleduje osudy dvou naprosto rozdílných žen. První z nich, Elena Federova, je pašeračka zbraní a brilantní kriminálnice, která donedávna patřila mezi nejhledanější mezinárodní zločince. Teď je ve vězení, odkud však i tak řídí koordinované bankovní loupeže. Val Fitzgerald je naopak zásadová a neúprosná agentka FBI, která se před ničím nezastaví.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi jsem to zhlédla ve špatnou dobu. Vůbec mě nebavilo koukat na nějakou ženskou, která velí obrovské zločinecké občas vraždící, občas loupící organizaci, natož třeba dokonce jí fandit. Tím však neříkám ani to, že by mi nějak extra sedla ta agentka – hlavně ne její osobní linka -, ale určitě mě ta agentská strana bavila víc.

Myslím, že budu úplně jediná, ale za mě to nezachránila ani hezká tvářička Moreny Baccarin a stále moc nerozumím tomu, co na ní všichni mají. Spíš mě fakt rozčilovalo, jak jen seděla a mlela, přestože chápu, že tím chtěli prokázat to, že nemusí ani hnout prstem, aby řídila zločinecké impérium.

Z celého pilotu bych vypíchla přesně 3 momenty, které mi přišly dost dobré a za ně palec nahoru. První bylo přetočení toho příběhu, který postava Moreny od začátku vypráví (který mě sám o sobě hrozně nebavil, takže ještěže tam ten plot twist byl). Druhý bylo jméno právníka, kdy to té agentce došlo, a třetí úplný konec ve vězení.

Jako celek mě to bohužel nebavilo a jsem vlastně zklamaná. Přestože stopáž je v pohodě, nějak to nemělo konce. Podobně jako u Neskutečné Anny nedávno by mi také tenhle příběh úplně stačil jako dvouhodinový film místo x-dílného seriálu. Řekla bych, že potom by mě to i bavilo.

  • ty 3 vypíchnuté scény
  • agentská strana příběhu
  • nemám chuť sledovat dál
  • nic moc originálního
  • ani pohled na Morenu to nevytáhnul
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Osobně nejsem tak odvařená z Moreny, jako lidi na mé Timeline, takže můžu pilot hodnotit relativně nezaujatě. A jo, nebylo to špatné. Rozhodně je to za mě jeden z těch seriálů, které se spíše hodí pro maraton. Vypadá to na serializovaný příběh, ze kterého po pilotu nevíme téměř nic.

Postavy jsou zajímavé, i když je to stejný systém jako u dalších podobných kriminálek. Máme tady chyceného zločince, který si vybere konkrétního agenta FBI nebo nějaké jiné organizace, se kterým z nějakého z počátku neznámého důvodu plánuje spolupracovat a navázat vztah.

Osobně mám podobné seriály ráda a asi nejsem jediná – přece jen v podstatě totožný Blacklist má už jistou desátou sérii, tak na tom asi něco bude. Ale nejde až tolik hodnotit míru zábavnosti, protože ta je u všech těchto seriálu na začátku vysoká. Otázkou je, jestli to nezabředne do repetitivní nudy. Doufám, že ne, zatím se na maraton těším. Jinak ten zvrat ve flashbacku byl fajn.

  • zajímavý a zábavný serializovaný příběh
  • fajn postavy
  • ideální pro maraton
  • Blacklist v bledě modrém (nebo spíš v námořnické modři)
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu