15. 12. 2022

Novinka pod lupou: Sicak Kafa (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sicak Kafa (Horká hlava)
Žánr drama, dobrodružný, mystery
Stanice Netflix (Turecko)
Premiéra 2. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 65 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ve světě, kterým otřásá epidemie šílenství, jež se šíří prostřednictvím jazyka a řeči, je bývalý lingvista Murat Siyavus, který se dlouhodobě skrývá, jedinou osobou, kterou tato nemoc záhadně nepostihla. Murat, pronásledovaný nelítostným protiepidemickým ústavem, je nucen opustit bezpečnou zónu a prchnout do plamenů a trosek tajemných istanbulských ulic, kde pátrá po tajemství „horké hlavy“ – trvalého znamení nemoci.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda apokalyptické seriály nebo příběhy na podobný způsob. Tady si ale nejsem jistá, co jsem vlastně viděla. Příběh nás vtáhne doprostřed nějaké krize, ale vůbec nevysvětlí, o co jde. Jasně, postupem času pochytíte nějaké základní střípky, ale stejně mi přišlo, že v příběhu spíše tápu a netuším, čeho se postavy snaží dosáhnout.

Nemyslím si, že jde o špatný seriál. Jen je na mě moc zmatený. Nedokážu se zorientovat v tom, co vlastně sleduju. Líbí se mi prvek vzkazů na autobusové zastávce i „schopnost hlavního hrdiny, ale ani po odsledování vlastně netuším, co všechno "umí“. Samotná pandemie nebo co to je nevypadá ani tak vážně, lidi nosí sluchátka, což je očividně chrání, takže celkem bezproblémové. Atmosféra taky nijak extra nehoustne, celé se mi to zdá hodně nedotažené.

  • potenciál na zábavnou podívanou
  • tajemná dívka na zastávce
  • působí hodně zmateně
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Chápu správně, že je to o současnosti, kdy se část populace, zasažená pandemií wokeismu, snaží...
před 74 týdny
Další články k tématu