11. 5. 2022

Novinka pod lupou: Blood Sisters (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Blood Sisters (Pokrevní sestry)
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Netflix (Nigerie)
Premiéra 5. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nejlepší kamarádky Sarah a Kemi spojuje nebezpečné tajemství. Když ze zásnubního večírku zmizí bohatý nastávající ženich, nezbývá jim nic jiného než se dát na útěk.

Trailer

A jaký je náš ortel?

I když to asi měl být dramatický thriller, občas mi to přišlo až jako nepovedená komedie. Nikdy mě nepřestane udivovat, jak hodně může jít logika stranou, když má přijít na řadu vymýšlení nějakého plánu z nepříjemné situace. Aneb proč dělat věci jednoduše, když si je můžete extrémně zkomplikovat.

Máme tady starou dobrou zápletku. Surový muž z významné rodiny zemře, když se nevinné ženy snaží ubránit proti jeho zuřivosti. Místo toho, aby hned zavolaly policii, se snaží tělo samy zlikvidovat. A nešťastnou shodou náhod je u toho někdo uvidí, ups.

Tohle je seriál, u kterého musíte vypnout mozek, abyste se z něj neosypali. Jako zábavná podívaná to ujde, moc se mi líbil ten nigerijský styl, kultura, která tady prokukovala během zásnub. To je ale tak vše, co za mě tato novinka může nabídnout. A deset minut z celého dílu, potažmo seriálu, je tedy hodně málo k tomu, abych pokračovala dál.

  • nigerijská kultura, tradice a styl
  • naprosto nelogické chování
  • místy vypadá jako nepovedená komedie
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Chlap mlátící ženu, to není něco na moje nervy. Už když ji na začátku donutil jít si převléct šaty, zavlála kolem něj ukázková červená vlajka. Vím, že to byla jen zápletka pro děj, ale mě to tak vytočilo, že jsem chvíli (přesněji celou první půlku epizody) myslela, že to ani nedokoukám. Navíc když to oběť, tudíž nastávající nevěsta a hlavní postava, řekla své matce, tak její reakce stylem “můžeš si za to sama” a následný psychický nátlak, aby si to nechala líbit, protože peníze, mi opět neskutečně zvedl tlak.

V naději mě držela jen ta nejlepší kámoška, která mi přišla jediná při smyslech, byť trochu lehkomyslná, a taky jakýsi najatý zabiják z úplně prvotní scény, protože už jsem se těšila, jestli nás ženicha na té svatbě zbaví. Nebudu spoilerovat, jak přesně to dopadlo, každopádně se stalo něco, co mě donutilo setrvat.

Druhá půlka dílu byla celkově značně snesitelnější a čekala tam i relativně zajímavá zápletka, které by neskutečně slušela odlehčená nota, až mě zamrzelo, že to nepojali komediálně, satiricky. Úplně živě jsem si to uměla představit a přísahám, že by to bylo fakt dobré. Ještě ke všemu by se to psalo samo, mně se totiž už teď chtělo u některých věcí smát, kdyby se tam všichni netvářili u všeho tak seriózně.

Předem jsem se těšila na to, že je to seriál z Nigérie a že se aspoň takhle podívám, jak si tam žijí, a musím říct, že náhled na nigerijskou svatbu a ty jejich místní barevné outfity byl na tom asi to nejlepší. Málokdy uvidíte u seriálu v závěrečných titulcích tolik stylistů a make-upových, vlasových a kostýmových asistentů jako tady, ta jména nebrala konce.

Nakonec pro jistotu znovu upozorňuju, pokud vám jakékoliv násilí na ženách vadí nebo drásá nervy aspoň jako mně (a nemáte po ruce nic, co byste mohli rozbít), zhlédnutí zvažte. Musím však uznat, že to natočili dostatečně věrohodně na to, abych omluvila zbytek děje, kolem kterého se to pak celé točilo a točit bude. Nejsem rozhodnutá, jestli to dokoukám, ale má to jen 4 epizody, tak asi jo. Sice jsou dlouhé, ale naštěstí jsou jen 4.

  • druhá půlka
  • nejlepší kámoška
  • nigerijská svatba a kostýmy
  • dlouhé díly, ale jsou jen 4
  • první půlka
  • téma násilí na ženách
  • nevyužití potenciálu černé komedie
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Seriál je zjevně přizpůsobený průměrnému IQ nigerijské populace. Average IQ...
před 101 týdny
Další články k tématu