22. 10. 2022

Novinka pod lupou: The Peripheral (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Peripheral (Médium)
Žánr drama, sci-fi, thriller
Stanice Prime Video
Premiéra 21. 10. 2022
Vysílání nová epizoda jednou týdně
Délka pilotu 62 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Flynne Fisher se snaží udržet pohromadě svou rozpolcenou rodinu v zapomenutém zákoutí moderní Ameriky. Flynne je chytrá, ambiciózní a prokletá. Taky nemá žádnou budoucnost, dokud se po ní budoucnost nezačne shánět. Podle stejnojmenného románu od Williama Gibsona.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na toto sci-fi jsem byla zvědavá, seriál mě zaujal už podle plakátku. A musím říct, že pilot si mě rozhodně zaháknul, těším se na další epizody.

Moc se mi líbil koncept „reálné“ virtuální reality. Celou dobu jsem seděla u obrazovky jako přikovaná a těšila se, co přijde dál. I když toho po prvním díle zatím moc nevíme, příběhově mi seriál přijde hodně povedený. Pilot splnil svůj účel, zaujal a nalákal mě na další sledování.

Hlavní postavy vypadají dobře. Hrdinka je chytrá a sympatická, spolehlivě se jí daří táhnout celý seriál. Rezervy vidím ve vedlejších postavách, které prozatím mnoho nepředvedly, ale věřím, že ještě dostanou svůj prostor.

Zatím vůbec netuším, co od toho čekat dál. Úvod byl tajuplný a nevím, jak navazuje na zbytek epizody, ale ráda se to dozvím. Toto sci-fi nemá až tolik grafických prvků, ale silný příběh to více než vynahrazuje. A navíc těch pár efektů, kterých jsme se dočkali, vypadalo opravdu dobře (např. mizící motorka). Za mě maximální spokojenost,

  • chytrá hlavní hrdinka
  • vizuální stránka
  • silný a poutavý příběh
  • vedlejší postavy zatím nevyužívají svůj plný potenciál
90 %
Mé hodnocení
ragelly

O seriálu jsem ani nevěděl, jen na mně vyskočila hlavní role Chloë Grace Moretz a tu já rád. A možná půjde o její dosud nejlepší účinkování v rámci seriálové tvorby, protože The Peripheral vypadá řemeslně výborně a po 2 epizodách hlásím spokojenost. Obecně jde o scifi thriller, hrající si s dvěmi linkami, jedna se odehrává v r. 2032 a ta druhá, o 100 let v budoucnosti. Prostřednictvím nové technologie virtuální reality se může Flynne Fischerová propojit s děním v budoucnosti, čímž se zároveň se svým bratrem dostává do životu nebezpečné „hry“. Je znát, že tvůrci vzali pár známých motivů, tady se žádné překvapení nekoná, a zpracovali je do seriálově laděného příběhu, ale udělali to velmi zručně, s povedeným vizuálem a efekty. Děj je přitom akční, ale zápletka komplikovanější, hlavně ta ve virtuální realitě, takže i zde zazní ono" může to být problematické na pochopení, ale to se poddá". Trochu zamrzí, že se postavy tomu, co se děje, poddaly až moc rychle, nikdo se moc nediví, hrát překvapeného je jen tak na okraj. Ale nijak na škodu to není, aspoň se mi z toho nezavaří mozek. A aby se z toho nestal jen techno thriller, tak je tu i umírající matka, která vnáší do děje hřejivý prvek sounáležitosti, možná bude mít pro další vývoj podstatnější úlohu. Nechybí ani parta kamarádů, kteří jsou ochotni se kýmkoliv porvat , nebo kohokoliv zastřelit. Jo, pár mrtvol, zakopaných na zahradě tu je taky . V každém případě už teď jsem napjatý, co se bude dít dále, na to, že epizody mají něco přes hodinu, mi to uběhlo rychle.

  • Zápletka s 2 časovými liniemi
  • Vizuální efekty
  • Trochu komplikovanější vysvětlení technologie VR
80 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Chrosticek

Chrosticek

Trailer navnadil, Ragelly odobrila, toto vyzera paradne :)
před 82 týdny
Petyer

Petyer

Hned ako som zbadal, ze ragelly a hlavne richardK dali viac percent, tak som si to pridal do WL 😋 Dnes skoro...
před 82 týdny
_karel_

_karel_

Jojo, dobrý je to.
před 82 týdny
Další články k tématu