4. 2. 2022

Novinka pod lupou: The Responder (BBC One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Responder
Žánr drama/krimi
Stanice BBC One
Premiéra 24.1.2022
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Chris pracuje u policie na noční směně jako záložní policista při urgentních záležitostech. Hrdina se snaží udržet hlavu nad vodou a zachránit své manželství. Klidu v životě mu nepřidá ani práce, kde je nucený začít spolupracovat s novou parťačkou a začínající policistou Rachel.Jejich okamžité nepřátelství jim v podstatě znemožňuje v klidu spolupracovat. Oba však brzy přijdou na to, že aby mohli v tomto světě plném náročných situací přežít, budou si muset pomáhat, nebo se vzájemně nadobro zničí.

Trailer

A jaký je váš ortel?

No. Dál pokračovat nebudu. Pilot mi přišel moc zmatený a upřímně nezajímavý, na další díly mě nenalákal.

Největší posilou je Freeman, kvůli kterému asi dá většina diváků seriálům šanci. Britské kousky obecně netáhnou tolik jako americké, zvlášť když nejsou na Netfixu či jiné streamovací službě. Ale věřím, že tady se pár lidí mrkne, jak seriál opravdu vypadá.

Já jsem asi čekala něco jiného. Víc policejní akce, méně problémového charakteru hlavního hrdiny. Upřímně nevím, jak ho můžou nechat být ve službě, když je na tom psychicky tak špatně. Přece jen se pravidelně setkává s lidmi, ať už běžnými obyvateli, nebo svými kolegy. Snad někdo z nich má dost rozumu na to, aby jeho nevšední a podezřelé chování nahlásil, než se něco nepříjemného stane, ne?

Nevím, hlavní hrdina mi opravdu vůbec nesedl, což je v tomto případě největší zabiják, protože na něm stojí celý seriál, je přítomný v každé scéně. Ani tomu nepomáhá výrazný přízvuk, kvůli kterému jsem musela hledat padnoucí titulky, protože bez nich bych jim nerozuměla ani slovo.

Na druhou stranu ale oceňuju, že nejde o typickou policejní kriminálku. Sledujeme práci policisty zase trošku z jiného úhlu pohledu, který není vždy tak akční, ale rozhodně noční hlídkování přináší zajímavé situace a občasnou perlu pro odlehčení.

  • trošku jiný pohled na policejní práci, než jsme ze seriálů zvyklí
  • hlavní hrdina
  • přízvuk
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
lenochod6

lenochod6

To nevypadá moc dobře, ale možná jednu epizodu zkusím. Každopádně proč je přízvuk minus? :D
před 2 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

No dokážu si představit, že když někdo kouká na seriál v jazyce, kterému rozumí, že tomu bude chtít...
před 2 roky
lenochod6

lenochod6

Jo takhle, to mi nedošlo, já totiž všechno jedu přes anglické titulky, tak mi to nedošlo, že někdo to...
před 2 roky
Další články k tématu