2. 9. 2022

Novinka pod lupou: Partner Track (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Partner Track (Kariéra na spadnutí)
Žánr drama, právnický
Stanice Netflix
Premiéra 26. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ingrid Yun je stejným dílem Korejka i Američanka a první právnička ve své rodině. Hrdinka prožívá zkoušky a útrapy v prestižní a tradice ctící právnické firmě Parsons Valentine. S podporou svých přátel se vypořádává s překážkami a problémy na pracovišti a snaží se dostáhnout svého velkého cíle – stát se ve firmě jedním z partnerů. Hrdinka je plná odhodlání a ambicí, zbyde v ní ale i místo na lásku? Seriál je adaptací románu od Helen Wan, který byl publikovaný v roce 2013.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Chemií a jiskřením nabitá rom-kom, skrytá za hromadou právnických keců, které jsem jim věřila jen tak napůl, a za otázkami rasismu a sexismu v těchto velkých firmách, které tam jsou zatím omílány střídmě, ale myslím, že se ještě vyhrotí (stihla jsem zatím zkouknout 2 epizody).

Jsem asi jedna z milionu, která měla Arden Cho v Teen Wolf v oblibě, takže jsem ráda, že ji konečně zase někde vidím. Je neskutečně nádherná a roztomilá, bohužel s tím souvisí i to, že jí tuhle ambiciózní, determinovanou právničku prostě nevěřím. I po takové době bych k ní mnohem snáze přiřadila onu lehce naivní, nemotornou a milující středoškolačku, než tuhle roli. Od časů Shadowhunters taky ráda vidím Dominica Sherwooda a jeho dokonalé oči, přičemž jsem byla slušně zaskočena britským přízvukem, o kterém jsem doteď neměla ponětí.

Je to doslova přeplněné všemi možnými klišé. Jmenujte jakýkoliv kýčovitý prvek, který si vybavíte, že ním disponují romantické komedie, a klidně se vsadím, že ho v tomhle najdete. Jádrem pudla však je, že mně to nevadí. Stojím si za tím, že předvídatelných oddechových seriálů z krásného newyorského prostředí s ještě krásnějšími bohatými lidmi v drahých outfitech a oblecích nebudu mít nikdy dost, a přesně tenhle je jedním z nich. Pokud tohle všechno vnímáte jako překážku, podle mě nedáte ani 10 minut.

  • romantická komedie
  • obsazení
  • pozlátko
  • jedno velké klišé
  • chabá uvěřitelnost
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Dominic Sherwood? Sem s ním! Jeho heterochromie očí mě okouzlila stejně jako u Benedicta Cumberbatcha 😍. Proto jsem hned byla rozhodnutá se na pilot podívat, byť právničinu (a všechno spojené s tímto oborem) úplně totálně nesnáším. Navíc mám díky Dominicovi chuť znovu zkouknout Shadowhunters 😁.

Ingrid se snaží prosadit v uznávané právnické firmě. K tomu ji má dopomoci úspěšně uzavřený případ, jenž by ji zaručil povýšení. Problémem ale je, že ve světě mužů je jako žena málo uznávaná (čtěte úplně vůbec, totální duch, neviditelná, nicka…). Navíc se jí konkurence zvýší o nováčky. Aby toho nebylo málo, tak jeden z nováčků je její milostná pletka z doby před 6 lety. K tomu je na obzoru i potenciálně nový objev. Ingrid tak musí řešit nejen rodinné problémy a milostný trojúhelník, ale hlavně se musí prosadit, aby dosáhla svého snu. Podaří se Ingrid nějak skloubit všechny své životní cíle?

Už v pilotu jde vidět, jak je sexisticky zaměřený. Byť poukazuje na inteligenci žen (hned v úvodu se muži ženou do firmy jedním vchodem, zatímco druhý je úplně volný), ukazuje i na stále přetrvávající problematiku dnešního světa, kde se žena musí extra snažit, aby získala lepší pozici, zatímco muž (vládce světa, bůh a ideál všeho ženského pokolení) má snazší cestu, kterou mu umožňují konexe a jen to, že má to, co žena nikoliv (anatomii doufám všichni známe). Dobře, nebudu úplně zlá. Samozřejmě ženy mají konexe také a díky nim dosáhnou svým cílům, ale v tomto projektu je žena „čisté a svědomité“ stvoření, které nevyužívá žádné skulinky a chce všeho dosáhnout poctivou prací. V reálném světě to tak samozřejmě není. Nebo ano? Jakožto žena, která pracuje v čistě ženském oboru (teď se bavím o sobě) a kde se muži moc nevyskytují (ale jsou tam), nemohu posoudit, a hlavně se nemohu vžít do situace Ingrid, která musí zuby nehty bojovat, aby se prosadila a získala uznání. Z pilotu mám dojem, že se bude jednat o typický romantický trojúhelník (stará láska vs. láska nová), kde hrdinka navíc bude muset řešit rodinné i pracovní problémy. Prostě typická slaďárna podkreslená vážnou věcí. Kdyby v seriálu nehrál Dominic, tak bych si jej ani nepouštěla. A to nejen proto, že je právnicky zaměřený. Třeba se ale pletu a romantika půjde stranou a bude se opravdu řešit jen pracovní život Ingrid 🤷‍♀️. Doufat může každý, ne?

  • Dominic Sherwood
  • Arden Cho
  • hudební doprovod
  • poukázání na nerovnováhu pohlaví
  • právničina
  • předzvěst slaďárny
70 %
Mé hodnocení
Luisa

Nenáročné právnické drama s nádechem červené knihovny. Je to přesně takové, jaké jsem čekala, ale nevadí mi to, protože to je žánr pro mě.

Hlavní hrdinka je sympatická, chytrá a okouzlující. Casting se povedl na výbornou, všichni mi ve svých rolích sedí. Samozřejmě nesmí chybět milostný trojúhelník, který pilot hodně silně rozehrál. Je to sice hrozně čízy, ale moje romantická dušička skáče radostí.

Příběh pilotní epizody byl v pohodě. Předvídatelný, ale neměla jsem s ním problém. Dočkali jsme se spousty chytrých nápadů, akčního řešení krizových situací a přehledného představení postav i prostředí. Mě osobně první díl na další sledování nalákal. Nečekám od toho nic velkolepého, ale věřím, že se u toho jakožto u nenáročné pohodovky spolehlivě pobavím.

  • sympatické obsazení
  • příjemné prostředí
  • chemie mezi postavami
  • těším se na maraton
  • předvídatelný děj
  • pro mnohé to bude jistě až moc přehnaná červená knihovna
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Dokoukáno. Začalo to fakt dobře, viz můj názor v NPL, ale odcházím rozhořčená, frustrovaná a vlastně...
před 89 týdny
ragelly

ragelly

Na spoiler raději nekoukám, ale teda to jsi mě překvapila. Jsem zvědavá, jak to budu vnímat já.
před 89 týdny
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

To, co je v tom spoileru, jsem odtušila snad už v 1. epizodě, takže myslím, že tys to musela...
před 89 týdny
Další články k tématu