22. 4. 2022

Novinka pod lupou: Why Didn't They Ask Evans? (BritBox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Why Didn't They Ask Evans?
Žánr mystery, thriller
Stanice BritBox
Premiéra 12. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Záhadná poslední slova umírajícího muže pošlou syna faráře Bobbyho Jonese a jeho společenskou přítelkyni lady Frankie Derwentovou na dobrodružnou výpravu za řešením zločinu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Krásné scenerie, to se musí nechat, ale nějak jsem v první epizodě nenašla nic, díky čemu by to mohlo vyčnívat nad ostatní dramatické, kriminální, britské murder mystery. Pomalé, poklidné, upovídané, místy mdlé, avšak s příjemným obsazením. Nejvíc mě bavil asi vikář (tak ho tam reálně nazývají a já, která to slovo již od Přátel a epizody s Rachel a její knihou pod polštářem naprosto miluju, ho nemohu nepoužít) aka Mr. Groff ze Sex Education – kombinace k nezaplacení -, zatímco dvojice Will Poulter & Lucy Boynton byla přinejmenším zajímavá.

Will Poulter je Will Poulter a jak mi naposledy v minisérii Dopesick sedl, tak tady jsem s těmi všemi dobovými kostýmy a tou čapkou na vážkách. Stále je mi za těžko ho brát dostatečně vážně, i když bych se měla začít fakt snažit, jinak ho v MCU nedám. Lucy Boynton byla vedle něj otravně kouzelná a kouzelně otravná, jestli to je dobře, nebo není, to se mě neptejte, to já netuším. Nicméně poznámka na okraj: jako blondýna se mi líbí víc.

Mělo to sice hodinu, ale naštěstí jsou ty díly celkem jen 3 a jelikož je to adaptace Agathy Christie a pilot skončil tak, jak skončil, dokoukám to. Už jsem začala 2. epizodu, jsem zatím někde za první třetinou a musím říct, že se bavím mnohem víc než u té první, dokonce tak, že zvyšuju hodnocení z původně zamyšlených šedesáti procent (které bych však čistě 1. dílu jistě uštědřila). A zmínila jsem už, že je tvůrcem Hugh Laurie? Sám se tam prý taky mihne v roli doktora (haha) a kdo by tomu nedal šanci už jen kvůli němu, tak svou mini roli tam třeba má i úžasná Emma Thompson.

  • plejáda jmen – od Agathy Christie přes Hugha Laurieho až po Emmu Thompson
  • scenerie
  • vikář
  • dynamika ve 2. epizodě
  • nic výjimečného
  • první epizoda byla místy až moc zpomalená, mdlá
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Nenápadná historická kriminálka, na kterou se dobře dívá. Zároveň ale nedokázala tolik nalákat, abych dala šanci i dalším dílům. Pravděpodobně si jen proklikám poslední díl, abych viděla, jak to celé dopadlo.

Úplně mi nesedly hlavní postavy, především hrdina. Casting je podle mě takový zvláštní, herec mi svou vizáží k postavě nesedl. Jeho partnerka byla fajn, i když taková trošku nevýrazná. Rozhodně nejde o tváře, které bych si ihned zapamatovala a vzpomínala na ně i dlouho po dokoukání seriálu.

Samotný příběh se mi ale líbil. Máme tady hned několik záhad, které se budou v dalších dílech rozplétat, aby to nakonec všechno začalo dávat smysl. Milovníci kriminálek si určitě přijdou na své, už jen to hádání, jak to ve skutečnosti bylo. Moc pěkné jsou taky kostýmy a celkové zasazení děje do líbivého pobřežního prostředí.

  • zamotaný případ
  • nápaditý název seriálu
  • zasazení
  • kostýmy
  • uzavřená minisérie
  • nesedli mi herci a postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu