12. 3. 2022

Novinka pod lupou: Ruxx (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ruxx
Žánr komedie, drama, romantický
Stanice HBO Max (Rumunsko)
Premiéra 8. 3. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Moderní vztahové drama o mladé generaci v zemi, která se zmítá mezi minulostí a budoucností. V centru dění je titulní hrdinka, která v rumunském hlavním městě proplouvá náročnou kariérou a vztahy mezi svou sestrou a milencem. Přitom všem sedí na sudu se střelným prachem, v podobě zatím největšího projektu jejího šéfa: volební kampaň jeho ženy na starostku Bukurešti a citové výlevy jeho odcizené dcery. Příběhy těchto čtyř žen, které se vzájemně prolínají, se zabývají různými problémy, s nimiž se ženy v dnešním Rumunsku potýkají: od toxických vztahů po nezávaznou misogynii, od společenských bariér po psychické bloky. Zůstanete a budete bojovat? Odstřihnete se a utečete?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moje rumunská premiéra. Miluju koukat na seriály z různých zemí, především teda z těch evropských, v jejich rodném jazyce. Rumunština je na poslech strašně zvláštní mix aspoň pěti mi známých všelijakých jazyků, přitom ale ne sesterské východorománské (a mojí oblíbené) italštiny. Prostě zvláštní.

Krok neukázat toho údajného přítele hlavní hrdinky, za kterým má odletět do USA, byl velmi příhodný. Vůbec mě totiž nezajímal a v podstatě celý díl jsem čekala jen na to, a že si dali načas, až Rux obrátí a zůstane v Bukurešti. Ještě víc jsem byla nedočkavá poté, co se setkala s tím hezkým novým přijíždějícím u taxi. Jestli ten nebude její budoucí love interest, tak sním svoje boty.

Moc se mi líbilo vykreslení sesterského vztahu mezi Rux a Cris. Normálně mi to přišlo až originální, protože vedle všech těch přehnaných amerických rodinných citečkových ptákovin mi přišel mnohem střídmější a hlavně reálnější, když to porovnám třeba s mým vlastním vztahem se sestrou. Trochu se akorát bojím, že Cris si bude chtít vybudovat kariéru na úkor kariéry Rux a že to mezi nimi kvůli tomu bude vřít.

Ani trochu mi naproti tomu nesedla postava dcery (a jejího amanta), doufám, že dál nebude mít moc prostoru (při mém štěstí určitě bude) a vykreslení sexuality a nahoty mi připadalo hrozně podivné. Proti erotice v seriálech nic nemám, většinou ji spíš vítám, takže ani nemívám potřebu se k ní vyjadřovat, ale tady vůbec nemusela být, nebo to mohlo být natočeno nějak vkusněji. Plot twist se starost(k)ou taky nepřekvapil, ale fandím jí. Myslím, že se bude prvně zdráhat, ale nakonec povolí a bude bojovat.

Podle mě jsem tady v podstatě dopsala zbytek celé série a hodně bych se divila, kdyby moje předpovědi neklaply. Nejedná se o nic nového pod Sluncem, co byste nikdy předtím neviděli, každopádně se i přesto těším na pokračování a jsem zvědavá, jak některé věci dopadnou. Vypadá to na typické oddechové drama, akorát z Rumunska, což je na tom asi to nejlepší.

  • vztah mezi sestrami
  • oddechovka
  • Rumunsko
  • ráj pro nácvik mých věšteckých schopností
  • dcera
  • vykreslení erotiky
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Úvod navnadil, ale zbytek dílu už mě tolik nezaujal. Ve sledování dál pokračovat nebudu.

Hlavní hrdinka celou dobu říká, jak se brzy stěhuje do Ameriky, ale nakonec bez nějakého varování změní názor a zůstane na místě. To by ještě nebylo nic hrozného, ale moc mě nezaujala její práce ani lidi kolem ní, takže jsem se těšila, až se dostane do nějakého lepšího prostředí. Teď už vím, že se to nestane.

Postav je tu poměrně dost, ale moc nevím, co mají příběhu přinést. Nikdo extra nezaujal, nemám chuť sledovat, co je s nimi dál. A ten náznak potenciální romantické dějové linky byl až moc okatý.

Jediné, co můžu pochválit, je chytlavá hudba, která se k tomu nenáročnému odlehčenému příběhu pěkně hodí. To samo o sobě mi ale nestačí k tomu, abych si pustila další díl.

  • hudba
  • sympatický úvod
  • průměrné postavy
  • nezajímavá práce hrdinů
  • nenavnadí na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu