26. 4. 2022

Novinka pod lupou: The Rising (Sky One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Rising
Žánr krimi, thriller, nadpřirozený
Stanice Sky One
Premiéra 22. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Neve Kelly jednoho dne přijde na to, že je mrtvá. Je vyděšená a zmatená svou novou existencí. Když si však uvědomí, že byla zavražděna, začne zuřit. Je odhodlaná najít svého vraha a dostát spravedlnosti. Věří, že ji zabil někdo, koho znala. Hrdinka lituje toho, že se nikdy neodhodlala opustit svou izolovanou komunitu. Nyní se snaží sžít s novými schopnostmi a začne narušovat životy těch, kteří stále žijí, především svého otce Toma, se kterým neměla dobrý vztah, a milované matky Marie. Postupně odkrývá pohřbená tajemství a je nucena znovu přehodnotit každý aspekt svého života a lidi, na kterých jí záleželo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jeden ze seriálů, který mě začal hodně zajímat už po přečtení obsahu. Výsledek relativně odpovídá, i když jsem si to představovala asi víc thrillerově.

Koncept je parádní. Hrdinka zjistí, že zemřela, a snaží se pomoct vyřešit svou vraždu. Trošku nechápu, proč ji může vidět její opilý otec, asi alkohol představuje bránu do mezisvěta. Ale je to nadpřirozený seriál, takže si tvůrci můžou vymyslet vlastní pravidla, která se jim aktuálně hodí.

Nicméně jsem čekala, že tohle bude spíš drsná kriminálka s hororovým prvkem, ale bohužel po pilotu to vypadá, že půjde spíše o rodinné drama, které vraždu bude řešit spíše okrajově, zatímco v popředí bude stát truchlení rodiny, případně loučení se s otcem a psem, kteří její přítomnost vnímají. I tak si ale myslím, že další díly můžou přinést zábavu a rozšíření konceptu, který se jen tak nevidí.

  • zajímavý nápad
  • spíše rodinné drama než nadpřirozený thriller
  • nezáživná hrdinka
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu