2. 8. 2022

Novinka pod lupou: Santa Evita (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Santa Evita
Žánr životopisný/mi­nisérie
Stanice Disney+
Premiéra 26.7.2022
Vysílání všechny díly najednou
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Někdy téměř surrealistický a významný osud těla Evy Perónové, které po její smrti v roce 1952 čekalo desítky let na pohřeb.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Santa Evita hodně láká na Natalii Oreiro, ale ona je to ve skutečnosti tak trochu klamavá reklama. Eva Perón se se totiž minimálně v pilotu objevuje velmi sporadicky v krátkých flashbacích. A to je všechno. Pokud jste se do toho chtěli pustit čistě kvůli Natalii jako já, tak očekávajte, že v tomto ohledu budete zklamáni.

Seriál se zabývá Evitou jako fenoménem, který byl po její smrti v Argentině nežádoucí. Po nastalém politickém převratu prchá Perón ze země a tělo své mrtvé ženy nechává napospas svým nepřátelům. Až po letech se tedy dozvídáme, co se s tělem stalo, a zda se dostane zpět k jejímu manželovi. Je to určitě zajímavý pohled do historie Argentiny, který v našich končinách není extra známý.

Seriál určitě nebude historický přesný, s tím je potřeba počítat, ale minimálně kostýmy a kulisy jsou podle mě dotaženy k dokonalosti. A i práce investigativního novináře vypadá celkem uvěřitelně. Jediným zásadnějším problémem je, že takovýchto historických příběhů už jsme viděli bezpočet, a tak se nejedná o nic převratného. Je to prostě lehký nadprůměr.

Pokud vás zajímá Argentina a období vlády Peróna, tak tenhle seriál pro vás bude povinnost. A pokud pozadí neznáte, tak je to dobrý způsob, jak si doplnit znalosti.

  • zajímavé pozadí politického převratu
  • jiný pohled na Evitu
  • málo Natalie Oreiro
60 %
Mé hodnocení
litllewitch

Většinou se díla o Evitě soustředí na život této mimořádné ženy. Seriál od Disneyho se rozhodl jít jinou cestou a sleduje, co se dělo se zemí, jejími blízkými a jejím vlastním tělem po její smrti.

První díl se odehrává ve více časových rovinách, sledujeme smrt Evity, pomocí flashbacků se vracíme do různých okamžiků jejího života, a také vidíme, co se děje s jejím tělem roky po smrti. Je toho hodně, ale seriál nepsobí přeplácaně.

Na druhou stranu jsem se ale přistihla, že neustále dělám něco jiného, nedokážu se naplno soustředit na příběh. Epizoda plynula pomalu a postavy mi k srdci nepřirostly. Oceňuju, že se seriál na Evitu dívá úplně jinak, než jsme zvyklí. Ale další díly vynechám.

  • jiný úhel pohledu na nezapomenutelnou Evitu
  • pomalé a nezáživné zpracování
  • ono se přece jen to nejzajímavější dělo během jejího života, takhle je to doslova bez osobnosti
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
suzuki051cj

suzuki051cj

Na mini sériu o Evite som narazil náhodou a doslova som ju "zhltol" za jeden deň... Občas mi...
před 90 týdny
_-0-_

_-0-_

After Evita died of cancer on June 26th, 1952, her husband Juan Duarte commissioned her body to be embalmed....
před 90 týdny
Další články k tématu