10. 10. 2022

Novinka pod lupou: Reginald the Vampire (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Reginald the Vampire
Žánr upírský, drama
Stanice Syfy
Premiéra 5. 10. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Představte si svět obývaný krásnými, zdatnými a marnivými upíry. Reginald Andres se do něj vrhá po hlavě jako nepravděpodobný hrdina, který bude muset překonat všechny možné překážky – dívku, kterou miluje, ale nemůže s ní být, tyranského vedoucího v práci i upířího vůdce, který ho chce zabít. Naštěstí Reginald zjistí, že má několik vlastních, dosud nepoznaných schopností. Upír Reginald dokazuje, že život nemrtvého je stejně komplikovaný jako život sám.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem to přesně takové, jaké to bylo. Už podle plakátu docela jasně poznáte, jaký typ hlavního hrdiny tady máme. Nejde proto o ryze dramatický upírský seriál, ale chování a trapné sociální vztahy hrdiny dodávají odlehčení se zabřednutím až do komediální roviny.

Na první pohled se ale seriál tváří vážně. Upřímně, prvních pár minut se mi opravdu hodně líbilo. Starší a zkušenější upír je skvělý, casting se hodně povedl, tato postava mě zaujala. Reginald… nejsem fanoušek podobných typů hrdinů, ale na druhou stranu se mi líbí námět.

Bude mě bavit sledovat, jak si hrdina zvyká na nový život, zvlášť co se týče jeho nových a starých tužeb. Nepůjde o žádnou velkou hitparádu, ale to ostatně stejně nikdo nečeká. Sledovanost pravděpodobně bude taky hodně na dně, takže nečekám, že by se seriál dočkal druhé řady. Ale jako taková pohodová jednohubka, kterou nelze brát vážně, to bude fungovat spolehlivě.

  • ostřílený upír
  • hrdinovo seznamování se s tím, jak upírství funguje
  • pohodová podívaná
  • nelze brát moc vážně
  • nemusím podobné antisociální typy hlavních hrdinů
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Kdyby to vyprodukoval Disney Channel v roce 2003, pořád by to byla naprostá ptákovina, ale asi by to mělo šanci na úspěch. Takhle jsem opravdu zklamaná, takhle upířina nemá vypadat. Nebylo to vůbec dobré, zábavné, kvalitní. Chyběla mi tam jakákoliv jiskra, která by si zasloužila mou pozornost.

Od Jacoba Batalona jsem čekala rozhodně víc a ty nekonečné vtipy a narážky na jeho váhu a vzhled, ještě je všemu, když už dost výrazně zhubl, byly jako co? Příběh úplně o ničem a bylo to aspoň o 35 minut delší, než by byla délka úměrně snesitelná tomu, jak moc jsem se nudila.

  • pro děti asi dobrý
  • bez vtipu
  • hrozně moc nezáživné
  • přespříliš dlouhé
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu