11. 3. 2022

Novinka pod lupou: Shining Vale (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Shining Vale
Žánr komedie, horor
Stanice Starz
Premiéra 6. 3. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jeff Astrof, Sharon Horgan
Hrají Courteney Cox, Greg Kinnear, Mira Sorvino, Merrin Dungey, Gus Birney, Dylan Gage

O čem to je?

Seriál o dysfunkční rodince, která se přestěhuje z velkoměsta do domu v malém městečku, kde se dějí znepokojivé události. Vypadá to ale, že si jich nevšiml nikdo kromě mámy Pat. Hrdinka je přesvědčená o tom, že buď má deprese, nebo je posedlá – jak se totiž ukáže, symptomy pro oba případy jsou zcela totožné.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda hororové komedie, Ash vs. Evil Dead i po čtyřech letech po maratonu patří stále mezi moje nejoblíbenější seriály. Takže každý další vítám s otevřenou náručí a velkým očekáváním.

Pilot je rozjezdový, ale přijde mi, že má ještě velké rezervy. Ani u scén, které asi měly působit strašidelně, jsem tam tu napínavou hororovou atmosféru necítila. Doufám, že atmosféra pořádně zhoustne s přibývajícími díly, aby seriál dostál svému žánrovému zařazení a měl zastoupenou nejen komedii, ale právě i ten horor.

Každopádně potenciál tady rozhodně vidím. Strašidelné domy jsou vděčné téma hororů, takže když ho přestanete brát tolik vážně a přidáte tam špetku humoru a zábavné postavy, skutečně může jít o příjemnou podívanou, u které se budete bavit a bát ve stejné míře. Otázka je, jestli tvůrci potenciál naprosto nepohřbí, protože ten konec epizody ve mně vyvolává trošku obavy, že ta hororová stopa úplně vymizí a prostě se z toho stane druhé (třetí) Ghosts.

  • potenciál
  • několik dobrých lekaček
  • příjemně nepříjemné postavy
  • snad nevymizí lekačky
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Mě tam tedy fascinuje ta šílená dynamika v rodině... Pro děti je matka d*vka, pro manžela to je...
před 2 roky
Další články k tématu