23. 8. 2022

Novinka pod lupou: Donde Hubo Fuego (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Donde Hubo Fuego (Žár v srdci)
Žánr drama, dobrodružný
Stanice Netflix (Mexiko)
Premiéra 17. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Poncho vyšetřuje vraždu svého bratra a stopy ho zavedou na požární zbrojnici. Rozhodne se proto stát hasičem a najde novou lásku a rodinu i sériového vraha. A my jsme svědky toho, co se odehrává uvnitř i vně hasičské stanice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

První scéna a mě hned napadlo: páni, tak tohle nejsou hasiči z Chicago Fire. Úplně jsem si představila, jak se takhle fotí třeba Mouch a musela jsem seriál pozastavit, protože jsem se smíchy nesoustředila. No, celkově mi to přišlo jako parodie na obdivuhodnou práci hasičů, vůbec jsem z toho nedostala tu správnou akci a adrenalin, co u již zmíněného seriálu z prostředí CFD.

Všichni hasiči nějakým způsobem vypadali, jako by včera vypadli z titulních stran módních časopisů. Typicky vyhrocený mexický seriál. Nemůžu si pomoct, ale od nich vypadá vše, ať už je to tematicky a žánrově jakékoliv, jako telenovela nebo parodie. A přitom je to škoda, protože ta anotace zněla docela zajímavě, zatímco výsledek je jedno velké zklamání.

Za celou dobu tam bylo asi milion nesrovnalostí, hudba byla vkládána nesmyslně, předramatizovaně, dialogy za nic nestály, postavy divné, nemastné, neslané a ještě jedna věc mě vytáčela speciálně. Jak toho hlavního hrdinu mohli vzít hned do sboru a do akce? To takhle jako reálně funguje a já jsem jenom rozmazlená sledováním Chicago Fire? Vždyť vypadal, že neprošel ani žádným výcvikem. Borec byl zmatený jak lesní včela a nevěděl, která bije. To opravdu nepochopím a rušilo mě to ještě víc než všechny ostatní pitomosti, kterými seriál disponoval.

Jediná věc, která mě zaujala, to byly ty slečny ubytované v tom penzionu vedle stanice. Jaksi vůbec netuším, co to s tím má mít společného, ale jediné to ve mně vyvolalo aspoň minimální touhu po zjištění, o co jde. Jenomže věděli jste, že už to má venku 39 epizod? Třicet devět. To fakt nechcete.

  • asi jako ta linka z penzionu
  • začátek mě fakt pobavil (i když neměl)
  • typicky mexické drámo
  • snad všechno špatně – příběh, hudba, dialogy, postavy
  • znehodnocení mých představ o práci a nárocích skutečných hasičů
  • TŘICET DEVĚT DÍLÚ
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Hasiči? Moc akce od toho nečekejte. Příběh se spíše soustředí na osobní život hlavního hrdiny a konspiraci s vražednými důsledky. Je to taková poloviční telenovela, což ostatně dokazuje hned první scéna. Během prvních pěti minut sledujeme, jak kamera zabírá jen a pouze namazané břišáky a svůdné pohledy hasičů, kteří dělají sexy pózy při focení hasičského kalendáře. Hned od začátku jsem věděla, že seriál nemůžu brát ani trošku vážně.

Hned vzápětí můj údiv pokračoval, když zazvonilo hlášení o požáru a všichni tihle naolejovaní týpci se začali oblékat, aby vyrazili do akce – takže si tam fotili v pracovní době, však proč ne.

Celkově byl první díl pomalý a nezáživný. Záhada se smrtí bratra je zajímavá, ale obalená do zdlouhavého pobíhání sem a zpátky, při kterém nakonec skutek utek. Když k tomu připočtu, že to má asi 40 dílů, tak mě to od sledování ještě více odrazuje.

  • zajímavá záhadná zápletka
  • je to spíš telenovela
  • zbytečně zdlouhavé
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
darbak

darbak

Tak tohle asi poputuje ze "chci vidět" ven :D
před 90 týdny
Pipa22

Pipa22

Diky obema za recenze. Hrozne moc jsem se nasmala zejmena u posledniho odstavce od OCJ, :D ...
před 90 týdny
andromache

andromache

Počet 39 epizod mě šokoval nesmírně. A vyděsil. To byl první varovný vykřičník. Druhý vykřičník byl tenhle...
před 90 týdny
Další články k tématu