26. 1. 2022

Novinka pod lupou: How I Met Your Father (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název How I Met Your Father
Žánr Komedie
Stanice Hulu
Premiéra 18. 1. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sophie vypráví svému synovi příběh o tom, jak potkala jeho otce. Příběh začíná v roce 2021, v době, kdy se Sophie spolu se svými velmi dobrými kamarády snaží přijít na to, kdo jsou, co od života chtějí a jak se mají zamilovat v době, kdy randění vévodí aplikace a neomezené možnosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak toto bylo Legen, čekat nemusíte, protože dární to fakt nebylo. To byla tak neskutečná vykrádačka. Po delší době použiju zase staré přirovnání k mixéru, tentokrát do něj někdo nacpal celý HIMYM a posypal špetkou Cheers a zapnul, jenže ho zapomněl zavřít, takže z něj teď vylétávají úplně zběsile scény, které už dávno známe odjinud. Takže srovnávání je na místě.

Už asi konečně vím, kde začít, tak se pustím do samotného názoru. Moc milým překvapením pro mě byla Hilary Duff, většina ví, že jsem z ním měl obavy od chvíle oznámení jejího obsazení, ale nebyly na místě. Na druhou stranu je tu něco jiného, co podle mě úplně nefunguje. Přijde mi to, a to bych nikdy nevěřil, že mi bude vadit, neskutečně překombinované. Ano, nejen New York je rozmanitý, ale tady se někdo snažil až moc. Každopádně i přes to se postavy dají vydržet, dokonce je tu i taková obdoba Teda, to jen tak na okraj (i když ono vlastně z více postav jde cítit, koho tu zastupují). Překvapením bylo, že jsme tentokrát viděli starší Sophie a neviděli syna, což ale dává teoreticky smysl vzhledem k různorodosti možných otců. Jo, toto bylo v závěru trochu zklamání a na rozdíl od většiny internetu já věřím, že otcem může být kdokoli, s kým se tehdy potkala, takže klidně někdo z baru./p>

Po letech se někomu podařilo realizovat HIMYM z opačného pohledu, jenže se tu až moc držíme předchůdce. Jasně, všichni už jednu cestu známe, takže není snadné přicházet s nečekanými novinkami, ale víno jako omluva zabíhání do detailů a hovor přes video, to mi přijde zbytečné. Je tu spousta narážek na původní seriál a tou největší je pak samotný byt a jedna důležitá věc, jen se obávám, jestli zrovna toto propojení seriálů je to, co jsme všichni tak chtěli.

Možná bych tu viděl problém v tom, že se HIMYF podobá HIMYM tak moc, až z toho křičí CBS, jenže jsme na Hulu, tak by to možná chtělo něco jiného. Ono i humorem se to snaží zůstat zaseklé někde o pár let zpátky, i když technologiemi se to tu jen hemží. Trochu to zabíjí hlavní myšlenku a narušuje to celkově tu cestu k hledání Otce, pořád tu totiž tak trochu zavazí Ian, který tu ale zároveň není.

Nová sitcomová pecka to není, kvalit Matky to taky nedosahuje, ale já mám v plánu sledovat dál, uvidíme, kam první řada povede, on už druhý díl je takový jiný. Na tak dlouhou jízdu jako měl originál to ale nevidím. A vám všem bych doporučil jedno, snižte očekávání na minimum a nechte se překvapit.

  • odkazy a byt z HIMYM
  • Hilary Duff
  • moc se drží předlohy
  • Sophie v budoucnosti
  • kazí moment překvapení
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Páni, tohle bude dlouhé. Tolik myšlenek z dvacetiminutové epizody, že vůbec nevim, kde začít. HIMYM je moje srdcovka nad srdcovky a spolu s Friends se jedná o mé 2 nejoblíbenější komediální seriály vůbec (v závěsu jsou 2 Broke Girls). Než jsem se do tohohle pilotu pustila, vyskočilo na mě v té době aktuální průměrné hvězdičkové hodnocení na IMDb (4.1), čímž jim vlastně děkuju, protože jsem díky tomu snížila veškeré své už tak bídné nároky ještě níž a očekávala naprostou katastrofu.

Nejdůležitější věc na úvod, kterou byste si měli vštípit pořádně do paměti, je prostá: myslete na to, že geniality HIMYM to dosáhnout nemusí a snažte se nesrovnávat. Já to v tomhle názoru dělat budu, ale u sledování pilotu jsem se zařekla, že se pokusím si to v hlavě co nejvíc distancovat a brát to jako nový sitcom. Jakmile jsem to udělala, zjistila jsem, že to vlastně vůbec není zlé a nakonec se u toho začala dobře bavit! Jasně, je tam několik trapných vtipů a snaha o napodobení humoru a pozitivní atmosféry HIMYM z toho přímo tryská, ale ono to vlastně kupodivu docela funguje. Tuhle mou snahu mi akorát lehce překazil konec, který mi z návalu nostalgie vyhrknul slzy do očí. Nechci spoilerovat, ale jestli se tam tohle bude objevovat celou dobu, tak to neustálé srovnávání pojede samo, což podle mě pro osud tohoto seriálu nevěstí nic dobrého.

Narážky na moderní technologie a postavení zápletky na Tinderu tomu příběhu rozhodně ubírá kouzlo, ale taková je dnešní doba a zrovna za to tvůrci fakt nemůžou, takže budiž. Jediné, co mě nakonec skutečně zklamalo, bylo taky to jediné, na co jsem se předem těšila – Kim Cattrall. Místo vyprávění bez vizuálu a fyzických dětí tady máme starší Sophie popíjející víno, spousty vína, a pouhý hlas syna. Že ani nejsou spolu, místo toho mu jde příběh o tom, jak poznala jeno otce, zavolat, mi přišlo divné a celé tak nějak otravné. Ta mě fakt nebavila, což mě štve.

Co se týče postav, když je, zas a opět samovolně, srovnám s původní partou, tak to taky nebyla až taková tragédie. Barney je sice jen jeden, avšak zbytek jsem si taky nezamilovala hned od první minuty, takže dám ještě šanci i těmhle. Jsou hodně sympatičtí, a to včetně toho Brita, který mě překvapil (v dobrém) asi nejvíc – bude tady Británie nová Kanada? Nevadila mi zde kupodivu ani Hilary, která se mi jinak zhnusila v Younger, a ten borec (Chris Lowell), co mi byl na promo materiálech nejvíc nesympatický, byl za mě nakonec nejvtipnější, takže aspoň to tím vyrovnali. Tak nějak navíc mi tam přišla akorát ta lesbička, jako kdyby si ní prostě jen chtěli odškrtnout kolonku LGBTQ+, tak snad jí v dalších dílech dají nějaký pořádný charakter a příběh, protože herečka se zdá fajn a byla by to škoda.

Sečteno podtrženo, jako nový sitcom super. Škoda, že to staví na úspěchu HIMYM, protože takhle to bude určitě masou lidí nenáviděné. Kdyby to vzali jako úplně novou věc, udělají líp, protože ve výsledku je to vtipné, koukalo se na to hezky a skutečně dobrých nových sitcomů je v dnešní době jako šafránu.

  • po oddělení a snaze nesrovnávat s HIMYM jsem se fakt bavila
  • sympatické postavy, a to i ty, kterých jsem se bála (jakože většiny)
  • prostě jsem očekávala celkový průser, který se nedostavil
  • vybudování příběhu na moderních technologiích
  • vypravěčka v budoucnu
  • škoda, že to neprezentují jako samostatný sitcom
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Sice nejsem žádná vědma, ale troufám si prohlásit, že z How I Met Your Father se nestane podobná klasika jako z How I Met Your Mother. Vím, že bych neměla srovnávat, ale seriál si o to svým názvem, zasazením děje do New Yorku i pojetím příběhu vyloženě říká. Opět tu máme partičku přátel, tentokrát ale mnohem víc multikulturní a vévodí jí žena, a seriál se bude točit kolem hledání lásky.

Hilary Duff v hlavní roli hraje dobře, i když hrdinku bych občas nejraději propleskla, aby se vzpamatovala, protože se chová vážně nelogicky. Příklad – jednou se potká s mužem, s nímž si píše přes Tinder, a hned je do něj bláznivě zamilovaná? Ale budiž, je to sitcom. Některé humorné situace se povedly, jiné vtipy působily spíš trapně či nedotaženě.

Potěšil odkaz na HIMYM a návrat do známého prostředí. Celkově pilotní díl hodnotím jako podařenou jednohubku na odreagování, ale zatím How I Met Your Father nemá nic, čím by mě vyloženě uchvátilo. Prostě solidní průměr, který neurazí, ale ani nenadchne.

  • Hilary Duff v hlavní roli
  • Prostředí New Yorku
  • Odkaz na How I Met Your Mother
  • Humor (někdy se povedl, někdy ne)
  • Nelogické chování hlavní hrdinky
  • Vedlejší postavy se teda zatím moc nepředvedly
  • Nenabízí nic výjimečného
60 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Když dva dělají totéž, není to totéž. Ale na druhou stranu to nebyl ani žádný velký odpad, koukat se na to dalo. Kdo ví, třeba s přibývajícími epizodami usadí, zvyknu si na postavy a pak už to pojede jako po másle. Uvidíme.

Hilary je fajn, mám ji ráda už od dětství. Nechápu, jak může tolik let vypadat pořád stejně, někteří lidi fakt nestárnou. Ostatní obsazení mě moc nezaujalo, ani tváře, ani postavy samotné. Nevidím tam nikde žádné zábavné osobnosti, jako byl Barney. Ten britský boyfriend je spíše trapný než aby byl zdrojem zábavných vtípků.

Celkově se toho v první epizodě až tolik nestalo, jen jsme se zběžně seznámili s hlavními postavami. Divím se, že to (zatím) nejsou přátelé, bude zajímavé sledovat, jak se z nich stane skupinka, která spolu věčně vysedává v baru.

Zatím je to spíš feel good seriál, haha vtipy jsem tady nenašla. Propojení s původním seriálem je fajn, i když je opravdu minimální. Divím se, že vypravěčka jde vidět, přece jen u původního seriálu to mělo své kouzlo, že jsme staršího Teda pouze slyšeli, ale nikdy neviděli.

  • feel good seriál
  • Hilary je fajn
  • propojení s původním seriálem
  • viditelná vypravěčka
  • celkově nic moc postavy
  • žádný extra vtipný moment
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tohle bylo něco… Už když jsem viděla trailer, tak jsem si říkala, že tenhle seriál je tak moc hetero. Nemyslím to jako výtku, ale pro mě, jako pro queer osobu, je to prostě nepochopitelný. Je to něco mimo mojí osobní zkušenost. Takže dost možná je ten seriál normální, ale mě přijde fakt špatný a hloupý.

Popravdě jsem se musela jít podívat, kdo přesně stojí za seriálem a byla jsem překvapená, že hlavní tvůrci mají za sebou spolupráci např. na Love Simon nebo This is us. Zjevně i mistr tesař se občas utne. Scénář je totiž plný zastaralých stereotypů, které z nostalgie odpustíte třeba Přátelům, ale dnes už je tenhle styl humoru ze zenitem. Opravdu jsem se nezasmála ani jednou. Spíš jsem nevěřícně zírala na obrazovku a říkala jsem si, jestli se tohle opravdu děje. Celé to působí hrozně nuceně, jako kdyby někdo držel hercům pistoli u hlavy, aby odříkali ty hrozný dialogy. Cringe…

Snad jediné, co mě potěšilo, byly kulisy z původního seriálu. Člověka to aspoň trochu zahřálo u srdce a měl na chvíli pocit, že se vrací na staré známé místo. Škoda, že to nevydrželo.

Celkově se za mě jedná o velmi špatný seriál, který postrádá důvtip a humor na úrovni. Takže to rychle mažu ze svého watchlistu.

  • lokace z původního seriálu HIMYM
  • stereotypní postavy
  • absence humoru
  • zastarý přístup ke scénáři
20 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Matuush

Matuush

Kdyby tam nebyl ten odporný laugh track, tak bych nepoznala, že to má být komedie. Z OG série jsem zahlédla...
před 2 roky
lenochod6

lenochod6

Jsem ráda, že nejsem jediná, koho strašně nebavily ty scény s vypravěčem, tedy s matkou a jejím...
před 2 roky
F.Valek

F.Valek

Mně se líbí to, že je vypravěčka viditelná (i když herečka i celá ta scéna v budoucnosti byly...
před 2 roky
Další články k tématu