24. 5. 2022

Novinka pod lupou: Angelyne (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Angelyne
Žánr drama, minisérie, retro
Stanice Peacock
Premiéra 19. 5. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Nancy Oliver
Hrají Emmy Rossum

O čem to je?

Seriál podle článku od Garyho Bauma, který se v roce 2017 objevil v Hollywood Reporteru. Angelyne je příběh o slávě, identitě, přežití, billboardech, Corvette autech, spodním prádle, mužích, ženách, ženách testujících muže, mužích posedlých ženami, západním Hollywoodu, drahokamech, UFO, ale především o zářící královně vesmíru v růžovém – o Angelyne.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak jsem zas jednou dojela na svá očekávání. Životopisné drama založené na reálném článku, potažmo skutečných osobách a událostech, o jakési ženské, průkopnici toho, co je dneska pro všechny rádoby celebrity už typické, že byla slavná jenom proto, že byla slavná, o níž jsem doteď jakživ neslyšela, znělo na papíře dost zajímavě.

Vykládání příběhu je pojato formou něčeho jako mockumentary, kdy postavy na kameru vypráví a vzpomínají na to, co se stalo. V uplynulém týdnu už jsem to jednomu seriálu odpustila (The Time Traveler’s Wife), ale tady už musím říct, jak moc to nemám ráda. Ovšem kdyby mě bavil aspoň samotný děj, tolik bych to neřešila. Jenomže ta ženská, Angelyne, byla tak nesnesitelná, že jsem se vůbec nedokázala ponořit a užít si to. Věřím, že to Emmy Rossum hraje dobře a že se ztvárnění ujala naprosto přesně, takže rozhodně nic proti hereckým výkonům.

Bohužel mě tedy nakonec absolutně nezajímá, jak se Angelyne stala slavnou, i když se to prý malinko v dalších dílech zlepšuje. Mě to však dokonce odradilo i od toho, cokoliv si o ní pozjišťovat a počíst. Ostatní herci, na které jsem byla malinko zvědavá, tam v prvním díle ani nebyli (Martin Freeman, Lukas Gage), případně postavy, které mě třeba minimálně zaujaly, dostaly maximálně 2 minuty prostoru (Hamish Linklater). A ještě to bylo zase nekonečné.

  • podle skutečné události, jsem vážně ráda, že si takovou nánu tvůrci jen tak s klidným srdcem nevymysleli a ještě o ní nenatočili seriál
  • Angelyne
  • styl vyprávění
  • nedostatek jakýchkoliv jiných (snesitelných) postav
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Na začátek musím říct, že bych Emmy nikdy, ale nikdy nepoznala, kdybych nevěděla, že hlavní hrdinku skutečně hraje ona. Možná ještě ve flashbacku na začátku „kariéry“, ale v dalších érách už opravdu ne. A to jsem ji zkoumala opravdu hodně zblízka, hledala jsem alespoň nějaké povědomé rysy, ale marně. Make-up je dovedený do maxima, skoro to vypadá jako vizuální efekty.

Každopádně seriál samotný je jedna velká šílenost. Tohle je opravdu podle skutečné události? Nedokážu si představit, jak se tohle doopravdy mohlo stát, jak se taková osoba mohla dostat do centra dění a vzbudit tak velký povyk v podstatě úplně s ničím. Bez talentu, relativně i bez krásy, s umělými parukami a bez špetky vkusu. Opravdu to nepochopím.

Líbí se mi styl, jakým seriál k tomuto zvláštnímu tématu přistoupil. Máme tady částečně formu rozhovorů, které se ale místy prolínají a postavy spolu konfrontují své vlastní verze toho, co se tehdy stalo. Nicméně hlavní hrdinka (a všichni ostatní) je tak nesympatická, až to trhá oči a uši. Opravdu nevím, koho by její chování bavilo a kdo by ho mohl tolerovat. Ale asi měla hodně fanoušků, když o tom dokonce vzniknul i článek a následně celý seriál. Svět mě asi nikdy nepřestane udivovat.

  • nemůžete z toho spustit oči
  • dokáže šokovat
  • prolínání výpovědí
  • hlavní hrdinka
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu