21. 6. 2022

Novinka pod lupou: Players (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Players
Žánr komedie, sportovní
Stanice Paramount+
Premiéra 16. 6. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 34 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sledujeme tým hráčů League of Legends, který se po letech snaží vyhrát svůj první šampionát. Aby se dostali na vrchol, musí jejich zázračné dítě, sedmnáctiletý nováček, a sedmadvacetiletý veterán odložit svá ega a spolupracovat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zase jsem se jednou dočkala překvapení. Myslela jsem, že půjde o nějaký sportovní seriál, ale je to dramatická komedie z e-sportového prostředí, konkrétně opět League of Legends. Nicméně nečekejte hranou verzi Arcane, tohle je něco úplně jiného. Seriál se totiž netočí okolo samotných postav této populární hry, ale sleduje tým hráčů, který touží vyhrát ligový pohár.

Pokud byste to totiž ještě nevěděli, tak LoL hráči se můžou dostat na profi úroveň a získat slávu a hodně velké peníze, pokud má jejich tým štěstí. Sama se v tom tolik neorientuju, ale muž všechny LoL ligy s nadšením sleduje. Tady máme americkou odnož a pravděpodobně fiktivní tým v centru dění, ale v seriálu zmiňují i jiné týmy, které reálně existují. Dokonce, pokud se nepletu, v seriálu „hrají“ skutečné tváře z LoL světa, např. ta komentátorka, kterou už jsem ale v lize rok nebo dva neviděla… No to je jedno.

Seriál sám o sobě je docela zábavný, když víte, která bije. Ale postavy potřebují hodně dopilovat. Máme tady hlavního hrdinu, který je napsán tak protivně, že mu snad nikdo nemůže fandit. Je to namyšlený frajírek o polovinu starší než jeho spoluhráči a nové vycházející hvězdy e-sportu, který se svého kdysi hvězdného postavení za žádnou cenu nechce vzdát. Vtipů se tady pár najde, ale rozhodně to nebude nejsvěžejší komedie, kterou jste kdy viděli.

Seriál bych asi doporučila spíše těm, kteří Lolko hrají a mají rádi. Budou se chytat v narážkách a určitě sami sebe v nejedné situaci poznají. Pokud ale hledáte nějakou kvalitní komedii, u které chcete vypnout, tak určitě existují lepší kousky.

  • znalce League of Legends potěší narážky i některé tváře
  • zasazení do světa e-sportu ještě není v seriálech tak okoukané
  • hlavní hrdina
  • jako komedie seriál sám o sobě nepřináší nic extra
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu