10. 12. 2022

Novinka pod lupou: The Flatshare (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Flatshare
Žánr komedie, romantický
Stanice Paramount+
Premiéra 1. 12. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Jessica Brown Findlay, Anthony Welsh

O čem to je?

Příběh dvou dvacátníků, kteří se snaží vyjít s penězi – sdílejí nejen byt, ale i postel, přesto se nikdy nepotkali. Tiffany pracuje za minimální mzdu na zpravodajském serveru, zatímco Leon má noční směny v hospicu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

O vzniku tohohle seriálu podle knihy od Beth O’Leary jsem se dozvěděla až díky NPL. Knížka je fajn čtivá romantická komedie. Materiál, ze kterého jsem vždycky viděla spíš film. Nechci moc srovnávat a spíš k tomu přistoupit s otevřenou myslí, jednu poznámku si však odpustit nemůžu. Jsem dost zklamaná z obsazení Leona. Pokud si dobře pamatuju, tak by to měl být Ind (nebo tak něco, vybavuju si hromadný fancasting Deva Patela) a přála bych si, aby se předlohy drželi. Ale to vám bude hádám fuk, pokud jste to nečetli.

V každém případě mě ten nápad pořád baví a pořád mi přijde originální (když si teda odmyslím to, že už jsem si ním jednou prošla), což je v tomto žánru skoro zázrak. Děj nad rámec tohoto jedinečného konceptu bydlení však převratný není, spíš klasická oddechovka. Není to nijak extra dojemné, romantické ani zábavné. Spíš takový koukatelný průměr k odpočinku. Nejvíc mě pobavila výměna hesel na Netflix a Amazon v seriálu od Paramountu.

  • unikátní způsob spolubydlení
  • odpočinková romcom
  • neodpovídající Leon
  • kromě původní myšlenky to není v ničem nad průměrem
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Super nápad. Zase tady máme seriál, který dokáže být inovativní a přináší něco, co tu ještě nebylo (nebo o tom nevím). Moc se mi líbí, že tu máme dva lidi, kteří bydlí v jednom malém bytě, spí v jedné posteli, ale vlastně se nikdy nepoznali.

Jasně, příběh je předvídatelný – skrze své roztomilé lístečky si k sobě najdou cestu a začnou cítit city, i když se ani neviděli. Ale osud jim do cesty bude házet překážky – přítelkyně, bývalý přítel, bratr, kterého hrdinka bude využívat pro svou vlastní kariéru… Otázka je, jestli seriál bude mít dostatečně dlouhou životnost, aby nám přinesl šťastný konec, na který od začátku čekáme.

I tak jsem ale ochotná sledovat dál. Líbí se mi herecké obsazení. Herci mají mezi sebou super chemii, i když vlastně nikdy nejsou spolu v jedné scéně. Je to taková nenáročná oddychovka, ale kouká se na to dobře. Za mě příjemné překvapení a závan svěžího vzduchu mezi těmi všemi piloty, které se za poslední dva týdny nashromáždily.

  • sympatické obsazení
  • neokoukané téma
  • chemie mezi postavami
  • předvídatelný vývoj děje
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Mám zhlédnuto. Za procenty z NPL si stojím, víc bych tomu asi nedala a od knížky se to víc a víc...
před 74 týdny
ragelly

ragelly

Dobré vědět, děkuji! :)
před 74 týdny
Další články k tématu