9. 1. 2022

Novinka pod lupou: Toast of Tinseltown (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Toast of Tinseltown
Žánr komedie
Stanice BBC iPlayer
Premiéra 4. 1. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Matt Berry, Arthur Mathews
Hrají Matt Berry, Fred Armisen, Doon Mackichan, Robert Bathurst, Susan Wokoma,

O čem to je?

Steven Toast je odhodlán získat uznání, o kterém se mylně domnívá, že si ho zaslouží.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hledáte seriál, kde se jen naštvaně řve a hází věcmi? Tak jste tady správně! Britské komedie nejsou můj šálek čaje, což tady asi už většina lidí ví. Ale tohle bych snad jako britcom ani nenazvala.

Novinka sází na hlavního hrdinu, bez kterého se žádná scéna neobejde. Bohužel jeho styl humoru je… ne zrovna zábavný. Alespoň pro mě ne. Je neustále naštvaný, rozzuřený, řve po svém okolí, rozbíjí věci, a to všechno úplně bez důvodu. Ostatní se chovají pouze jako karikaturní postavičky v jeho světě, čímž mi lezou na nervy stejně, ne-li více než on sám.

Vtip jsem tady nenašla nikde, ani dr. Harold Shitman se nepovedl. Další díly s radostí vynechám.

  • krátká stopáž
  • hlavní hrdina
  • ostatní postavy
  • trapný agresivní humor
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Toast of Tinseltown je aspoň podle pilotu přesně ten typ seriálu, který lidé budou buď zbožňovat anebo nesnášet. Mně osobně sedí a připadá mi vtipný, protože podobně sarkastický, drsný, leckdy až sprostý styl humoru typický pro některé britské seriály (například tvorbu Rickyho Gervaise) zbožňuji. Toast of Tinseltown má navíc atraktivní zasazení, odehrává se ve světě herců a zaměřuje se na jejich snahu prorazit, což je zábavné sledovat.

Hlavní hrdina se převážně svým přičiněním dostává do řady bizarních situací a potkává nejrůznější divné postavičky. Jasně, chování postav není zrovna realistické, ale to snad ani od podobného seriálu nikdo neočekává, ta míra nadsázky až hravost je zde prostě velká. Steven Toast je pak docela nesympatický člověk, mírně řečeno, ale neplatí ostatně, že by se musely točit seriály jen o milých a přátelských lidech.

Tento seriál mi prostě sedl a i když další „Komparz“ (viz Ricky Gervais) z toho asi nebude, na zbylé díly první série se podívám ráda. Což je další plus, všechny už jsou venku, takže koho pilot zaujme, nemusí zdlouhavě čekat na další epizody.

  • Styl humoru
  • Poměrně svižné tempo
  • Zábavné prostředí herců
  • Slibný závěr epizody (Steven se vydává do Hollywoodu!)
  • Pestré panoptikum divných postaviček
  • Styl humoru ne každému sedne
  • Hlavní hrdina je docela nesympatický
80 %
Mé hodnocení
Mad.Awe
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu