27. 12. 2022

Novinka pod lupou: 1923 (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název 1923
Žánr western, drama
Stanice Paramount+
Premiéra 18. 12. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Další kapitola příběhu o vzniku Yellowstonu sleduje novou generaci Duttonů v době expanze Západu, prohibice a velké hospodářské krize.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot mě bavil. Ale chvílemi mi přišlo, jako bych sledovala dva rozdílné seriály. Z části se odehrává na maloměstě, řeší se dobytek, nedostatek úrody, prostě takový ten klasický western. Z druhé části se pak přesunuje někam úplně jinam, vypadá to spíš jako safari s žirafami, leopardy apod.

Ale obě části se mi líbí. Yellowstone neznám, takže nedokážu porovnávat, jestli je styl podobný, když už se jedná o spin-off. Ale jelikož se seriál odehrává úplně v jiné době, je logické, že asi bude vypadat trošku jinak, nebude to jen kopie originálu.

Herecké obsazení mi přijde zatím hodně nevýrazné. Na to, jak seriál táhne na známá jména, tak tito herci toho zatím mnoho nepředvádí. Není to vina jejich projevu, ale postavy jsou nevýrazně napsané, nedokážou upoutat. Naštěstí příběh je zábavný sám o sobě, na postavách to zde úplně nestojí, takže i tak jsem spokojená.

  • zábavný příběh
  • sympatické, ač nevýrazné postavy
  • vypadá jako dva nesouvisející seriály
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu