30. 3. 2022

Novinka pod lupou: The Girl from Plainville (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Girl from Plainville
Žánr drama, krimi, minisérie
Stanice Hulu
Premiéra 29. 3. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Patrick MacManus, Liz Hannah
Hrají Elle Fanning, Chloë Sevigny

O čem to je?

Příběh podle skutečné události vypráví o Michelle Carter, mladé ženě z malého městečka v Massachusetts. Michelle se ocitla před soudem po obvinění z vraždy svého přítele Conrada Roye. Žalobce tvrdil, že její telefonní hovory a SMS zprávy zavinily Conradovu sebevraždu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem, že po vzoru seriálů dle skutečnosti v poslední době uvidím hlavně ten soudní proces, načež až ten bude třeba prokládán flashbacky do minulosti. No, bohužel ne. Děj byl prokládán pouze hromadou sms zpráv, ve kterých jsem byla lehce zmatená a nestíhala jsem je všechny pobrat. K soudu se předpokládám seriál dostane až ke konci, do té doby se bude řešit jen to, co k sebevraždě vedlo.

Příběh samotný mi přišel i docela zajímavý, jenomže ho kazily hrozně blbě useknuté scény, nesmyslně poskládané za sebe. Fakt jsem v průběhu občas nechápavě kroutila hlavou, proč to udělali takhle nelogicky. Navíc to celé bylo natočené tak mdle, nudně. Přitom i když jde nějaký seriál v hodně pomalém tempu, může být stále poutavý, to ale nebyl tento případ.

Elle Fanning upřímně nemusím, ale opravdu jsem se snažila své osobní antipatie vůči ní odsunout a hodnotit seriál jako celek. Nemůžu však neokomentovat to, že ta role byla typická Elle. Ten její roztomilý kukuč, který jí bude zajišťovat teenagerské role i ve 30, jí pomohl i tady, protože ta postava byla neskutečná herečka na facku a úplně si padly do noty. Jak ji – tu postavu – mohli ostatní snášet? Tahle role Elle rozhodně nepomohla k tomu, abych na ni změnila názor, spíš mě v něm ještě utvrdila, čímž ale netvrdím, že je špatná herečka.

Co mě ale dostalo (ne v pozitivním slova smyslu), to byl ten konec, kdy využila (tvůrci využili) smrti Finna v Glee, respektive reálné smrti Coryho, na kterém byla celá ta epka Glee založená. To skutečně zabolelo. Obrovská červená vlajka a dál tohle dílo sledovat opravdu neplánuju, i když bych ráda viděla, jak jí pak kdokoliv srazí hřebínek. Spoléhám na detektiva, že se bude bít, nesežere jí to a něco s tím udělá. Seriál by mohl být slušná jízda, soudě dle traileru, který jsem teď zpětně zhlédla, ale start se vážně nepovedl.

  • pokud vydržíte sledování dál, mohlo by se to rozjet
  • pomalé, mdlé, slabý začátek
  • nelogicky provázané scény
  • postava Elle Fanning
  • využití Glee
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Další povedená minisérie podle skutečnosti od Hulu. Měla jsem velká očekávání, která se naplnila, tenhle seriál mě zaručeně bude bavit a rozhodně si ho dám brzy maratonem.

Líbí se mi, že tentokrát naprosto jasně ukázáno, kde leží pravda, takže se nestane, že by minisérie skončila bez jakýchkoliv odpovědí – takové konce vůbec ráda nemám. Tady ale vidíme parádní herecký výkon, a to jak hlavní představitelky, tak i samotné hlavní hrdinky.

Docela mě vyděsila ta reference na Glee, jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Že vůbec může sloužit jako inspirace k takovým hereckým výkonům. Jasně, Rachel byla trošku větší diva, která žila dramatickými situacemi, ale že si to někdo přebere až takhle, to by mě nenapadlo.

Celkově mi pilot utekl hodně rychle, dokázal upoutat mou pozornost a navnadit na další epizody. Za mě paráda, i když té první životopisné minisérii z dílny Hulu, tedy The Act, se asi už nevyrovná nic.

  • herecké výkony
  • podle skutečnosti
  • navnadí na další díly
  • dokáže vtáhnout do příběhu
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Mik

Mik

Michelle milovala Glee a byla seriálem posedlá. Sama si ráda představovala, že je Rachel a že Conrad je...
před 2 roky
AislinK

AislinK

To vypadá, že by mě mohlo vtáhnout. Přidávám do chci vidět a uvidím, jestli to někdy fakt uvidím :D
před 2 roky
Další články k tématu