5. 6. 2022

Novinka pod lupou: Surviving Summer (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Surviving Summer (Summer dělá vlny)
Žánr drama, rodinný
Stanice Netflix (Austrálie)
Premiéra 3. 6. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Rebelující brooklynská teenagerka Summer Torresová je po vyloučení ze školy poslána k rodinným přátelům do malého městečka Shorehaven na Great Ocean Road v Austrálii. Přes veškerý odpor se Summer do městečka, lidí a příboje zamiluje.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Sweet Disposition na začátku na tuty vyzdvihlo celý díl, protože ten song miluju, a těmi M83 na konci to taky nezkazili. Nicméně celá ta úvodní sekvence evokovala spíš jen nějakou hezky natočenou reklamu (ještěže fakt hezky) než začátek seriálu.

Název je slovní hříčka se jménem hlavní hrdinky, což ho naštěstí vylepšilo. Ten český teda ne, ten je pořád příšerný. Nejen díky němu jsem si ale při sledování vzpomněla na jiné letošní novinky, především na Secrets of Summer, ale třeba i na Summer Heat. Ony jsou tyhle plážové teen věci na jedno brdo, navíc tím létem v názvu si o to sami říkají, takže se není čemu divit. Na rozdíl od exotiky a wakeboardingu v prvním zmíněném se v Surviving Summer podíváte do Austrálie a na surfing, což naopak originalitou zrovna nepřekypuje.

Herecky nic moc, ale zase to vypadalo, že si to ten chlapec uhraje i odsurfuje sám bez dubléra, čemuž nevěřím, ale udělali to věrohodně. Uteklo to rychle, kraťoučká stopáž je super, taky to ale znamená, že se toho jinak za tu první epizodu nic moc nestalo. Nejpřekvapivější bylo, že mi sedla mladší sestra, protože takhle malé děti mi většinou seriály kazí, ale tahle byla fajn.

Není to o nic horší než ostatní seriály s podobnou tematikou. Myslím, že pro mladší publikum je to ideální seriál. Nenáročný, na vypnutí, s příjemnou atmosférou, fajn popíkovým výběrem muziky a od začátku až do konce neskutečně předvídatelný, takže vaše mozkové závity si u koukání můžou dát šlofíka.

  • velmi nenáročná záležitost pro mladší diváky
  • hudební složka
  • krátké díly
  • léto a surfing je fajn, ale zase?
  • nic moc originálního ani chytrého
  • dřív než se stane něco klíčového, budete tipuju tak v půlce série
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Proč v tom seriálu mají všichni tak neskutečně špatné účesy? Táta se zadrhl v osmdesátkách, synek by se možná nějakým slečnám se svými dlouhými blond kudrlinami líbit mohl, ale za mě to vypadá fakt nepěkně.

Samotný seriál je pohodovka. Je na něm od první chvilky vidět, že je určený pro o dvacet let mladší publikum, než jsem já. Taková moderní verze seriálů, které na začátku tisíciletí frčely na Disney Channelu. Hlavní hrdinka se až přehnaně snaží být rebelská, že je to hrozně moc okaté. Tohle bych baštila, kdyby mi bylo deset, ale teď už chci sledovat trošku komplexnější postavy. Ale jak říkám, není na tom nic špatného, seriál je určený pro děti a je tomu přizpůsobený, svůj účel splňuje perfektně.

Líbí se mi prostředí, surfování, atmosféra. Jen ty postavy by chtěly trošku víc dotáhnout.

  • pohodový seriál pro děti
  • atmosféra, prostředí
  • asi nezaujme nikoho mimo své cílové publikum
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tento seriál mě zaujal díky názvu i anotaci. A tak jsem se rozhodla do tohoto pilotu jít. Nevěděla jsem, co od toho čekat a po shlédnutí pilotu to nevím ani teď. Z pilotu ani přesně nevím, o čem ten děj bude. Kam bude směřovat. Summer je rebelka, která se snaží dostat do New Yorku a Ariho čeká finále v surfingu.

Postavy jsou všechny zatím sympatické, přesto nejvíce jsem si oblíbila Summer i Ariho. U zbytku postav zatím nějaký názor nemám, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Jde o takový průměr, tak mě i zajímá jestli se ta laťka nějak zvedne či propadne. Jen si nejsem jistá, že závěr navnadí na další sledování.

  • prostředí
  • stopáž, takže ideální na maraton
  • Summer i Ari
  • závěr ne každého navnadí na další sledování
50 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu