3. 11. 2022

Novinka pod lupou: The Devil's Hour (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Devil's Hour
Žánr thriller
Stanice Prime Video (Velká Británie)
Premiéra 28. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tom Moran
Hrají Jessica Raine, Peter Capaldi

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je Lucy Chambers, která se každou noc probudí přesně ve 3:33, uprostřed tzv. ďábelské hodinky. Její osmiletý syn je odtažitý a bez emocí. Její matka promlouvá k prázdným židlím. V jejím domě straší, ozývají se zde ozvěny života, který jí nepatří. Nyní se její jméno začne spojovat se sérií brutálních vražd v okolí a otázky, které celé ty roky měla, se konečně dostanou do popředí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Konečně velká paráda! Takhle si představuju seriál, který má mít premiéru v období Halloweenu. Hutná atmosféra, zamotaný příběh s prvky nadpřirozena, už jsem zmínila, že atmosféra se dá krájet? U prvního dílu jsem ani nemrkala, aby mi něco neuteklo. Seriál si mě naprosto získal, těším se na celou sérii.

Herecké obsazení je parádní a herci odvádí opravdu dobrou práci. Nejde tu o žádnou velkou akci, ale budování napětí, což zde funguje dokonale. Příběh skáče v několika časových rovinách, ke kterým se přidávají sny nebo paralelní příběhy. Nevím, zatím to vůbec nechápu, chce to dát maraton, kde se všechny nitky propojí.

Taky se mi hodně líbí dějová linka se synem, tam taky vůbec netuším, co si o tom myslet. Moc se mi líbí, že vůbec netuším, jakým směrem se příběh bude odvíjet a co z něj vyjde za pointu. A taky vůbec netuším, kdo je ten týpek, se kterým hrdinka asi v budoucnosti vedla rozhovor. Jsem napjatá jak kšandy.

  • hutná atmosféra
  • ideální pro maraton
  • netuším, co bude dál a jak to všechno skončí
  • skvělý výběr herců
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Víte, jak se říká času 3:33? – ďáblova hodina. Seriál přitom až tak ďábelský není, klade důraz na postavy a vztahy, ale má dobrou thrillerovou atmosféru, vystavěnou na vztahu matky (Lucy Chambers) a syna, kdy jsou oba „divní“. Matka má „zlé“ sny a budí se každý den v 3:33 a syn je jakoby autistický, bez citů, zvyklý dělat přesně to, co se mu řekne, třeba nafackuj si a on to udělá. Děj je postavený na dvou linkách – kriminální, rodinné a ty se prolétají s třetí, s činem, který se stal a vyprávění k němu směřuje. Ano, je to trochu komplikované a pokud ztratíte pozornost, tak se v tom ztratíte. Navíc sledování vztahu Lucy s otcem svého dítěte spíše děj brzdí. Naopak to správné napětí přináší soužití matky se synem a ten je pilířem seriálu, nakonec je tu s ním pár fajn lekaček. Postupné propojení s kriminální částí děje je nasnadě díky vazbě na vidiny Lucy a i tady to vypadá dobře. I herci jsou vybráni dobře a Capaldi je výrazově trefa do černého. Prozatím to vypadá na mírný nadprůměr, který může jít nahoru a určitě se budu po 2 epizodách dívat dál.

  • Thrillerově podaný vztah syna s matkou
  • Děj se hodně věnuje postavám a vztahům
  • Trochu komplikovanější způsob vyprávění
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
proobacz

proobacz

Tak vím, co budu sledovat. Právě jsem si objednala zkušební dobu na Prime video, tak jsem zvědavá. Mají na...
před 80 týdny
_-0-_

_-0-_

V tuhle dobu se mi začíná chtít spát :-) Znám ji pod názvem "hodina...
před 80 týdny
Camfourek

Camfourek

Tak už jsem viděla celé a bylo to super. Netuctové, zajímavé a na konci wow. Vážně stojí za to.
před 77 týdny
Další články k tématu