2. 4. 2022

Novinka pod lupou: Parallels (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Para//èles (Parallels)
Žánr mystery, dobrodružný, fantasy
Stanice Disney+ (Francie)
Premiéra 23. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Šestidílná dobrodružná fantasy série o čtyřech teenagerech, jimž se obrátí život vzhůru nohama poté, co je záhadná událost odmrští do paralelních dimenzí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál Parallels by se dal nejvýstižněji přirovnat k mixu seriálů Stranger Things a Dark v provedení Disneyho studia. Jedná se o první francouzský seriál určený pro streamovací společnost Disney+. A hned můžu říct, že se jedná o trefu do černého.

Na pilotní epizodu se dívalo velmi dobře. V úvodní scéně s chlapcem Hugem a jeho psem má divák možnost vidět, co se asi v tomto městečku situovaném někde na hranici Francie a Švýcarska bude dít. Po časovém skoku jsou představeni čtyři hrdinové, nejlepší kamarádi, stojící před bránou dospělosti. U seriálů s dětskými hrdiny umí být rizikem, že vás svým chováním dokážou vytočit. Naštěstí v tomto případě jsou hlavní postavy velmi sympatické. Nejsou dokonalí, mají svá trápení, ale navzdory problémům v jejich rodinách je vidět, že je spojuje silné přátelství. Jejich pevné pouto je pěkně ukázáno při scéně oslavy v bunkru za zvuků písně od Sie. A právě tato noc v bunkru převrátí jejich životy doslova naruby.

Z francouzské tvorby jsem toho moc neviděl, takže tváře jsou pro mě neokoukané. Dětský herci jsou všechno nováčci, kteří mají na kontě zatím jen pár drobných rolí. Své postavy zvládají zahrát dobře. Myslím, že v budoucnosti mají v kariérách nakročeno správným směrem. Z dospělých herců jsem znal jen jednu herečku, které jsem se velmi potěšil – Naidre Ayadi (Bilalova máma Sofia) z temné kriminálky Zone Blanche.

Jak jsem již v úvodní větě zmínil, člověk má při sledování pocit, že si pustil soft verzi Stranger Things a Dark, neboť zde chybí napínavé a hororové scény. Ale to vůbec není na škodu věci, záhadný příběh může fungovat i bez násilí či děsivých momentů. Atmosféra je zde od momentu v bunkru, což je asi v půlce epizody, vybudovaná velmi dobře.

Parallels je ideálním seriálem, který může sledovat celá rodina. Pilotní díl je zakončen tak, že si máte chuť pustit hned další epizodu. Jelikož těch epizod je pouhých 6, uteče vám to jako voda.

  • postavy
  • záhadný příběh
  • hudba
  • závěr vás přiměje pustit si další epizodu
90 %
Mé hodnocení
carolos
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Tak jsem to dokoukal celý, ale popravdě to nestálo za ztracenej čas. Ano, jak je zmíněno v článku, je...
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Tak ono to tak bylo i prezentováno, že to je prioritně pro děti.
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Ano. Jenom jsem nečekal, že tak moc. Moje chyba.
před 2 roky
Další články k tématu