26. 6. 2022

Novinka pod lupou: Suspect (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Suspect
Žánr drama, thriller, krimi
Stanice Channel 4 (Velká Británie)
Premiéra 19. 6. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když se zkušený detektiv Danny Frater dostaví do nemocniční márnice v domnění, že jde o rutinní kontrolu totožnosti, zjistí, že mrtvou je jeho odcizená dcera Christina a zažije zdrcující šok. Danny je traumatizován zprávou, že podle pitevní zprávy si vzala život. V posledních letech měli komplikovaný vztah, ale odmítá připustit, že by spáchala sebevraždu. Vydává se na misi za pravdou, prochází její poslední dny a hodiny v trýznivé křížové výpravě, aby zjistil, co se skutečně stalo s jeho jediným dítětem… Seriál je adaptací dánského thrilleru Forhøret (Tváří v tvář).

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý první díl. Je to zase něco trošku jiného a jinak natočeného. Celý díl je v podstatě jen jedna dlouhá scéna. Přitom se ale pořád něco děje a nutí vás to uvažovat nad různými možnostmi, co se vlastně mohlo stát.

Hlavní hrdina si prochází neskutečným peklem. Možná ej to trošku omluva, ale musím říct, že i s přimhouřením oka mě hodně štval. I když ona doktorka nebyla o moc lepší. V podstatě bych řekla, že žádné postavy nejsou dostatečně zajímavé, sympatické a zábavné.

Co ale nadějné je, to je samotný případ. Všechny stopy vedou k sebevraždě, ale věci nebudou tak jednoznačné, jak se na první pohled zdá. Rozhodně mě zajímá, na co hlavní hrdina přijde a jestli se mu podaří případ rozluštit.

Je nezvyklé, že díly dramatu/krimi­nálky/thrille­ru mají jen 20 minut. O to víc to ale svádí k maratonu celé série.

  • zajímavý případ
  • krátká stopáž
  • ideální pro maraton
  • hlavní postavy
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu