27. 11. 2022

Novinka pod lupou: The Santa Clauses (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Santa Clauses (Santa Clausovi)
Žánr komedie, rodinný, minisérie
Stanice Disney+
Premiéra 16. 11. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 33 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Tim Allen (Assembly Required), Matilda Lawler, Elizabeth Mitchell

O čem to je?

cott Calvin je na prahu svých 65. narozenin a uvědomuje si, že nemůže být Santou navždy. Začíná nestíhat své santovské povinnosti a hlavně má rodinu, které by život v normálním světě prospěl, zejména jeho dvěma dětem, které vyrostly na severním pólu. Scott má na starosti spoustu skřítků, dětí a rodin, kterým se musí zavděčit, a tak se vydává hledat vhodného náhradního Santu a zároveň musí připravit svou rodinu na nové dobrodružství v životě směrem na jih od severného pólu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem takový ten fanatik, který jede vánoční kýčovinky (přesně víte, které filmy myslím) s určitou pravidelností vždycky už od listopadu, má vánoční dekorace až do února a vlastní všechny možné všední věci ve vánoční verzi, proto jsem tohle nemohla vynechat. Navíc jsem filmy se Santou Tima Allena jako dítě kdysi měla ráda, byť už jsem teda aktuálně aspoň dekádu ani jeden neviděla (ale Elizabeth Mitchell podle mě nezestárla ani o den).

Ze začátku jsem se dost vyděsila, protože mi to vůbec nepřišlo vtipné, navíc hodně CGI, hodně nic moc CGI. Postupně jsem se do toho však dostala. Zábava je tady ve 3/4 postavená na narážkách na přestřelenou politickou korektnost a jiné problémky dnešní moderní doby, což na jednu stranu bylo parádní, tenhle typ humoru mě baví, na druhou to nekorespondovalo s druhým silným faktorem seriálu, totiž že to bylo místy až příliš dětinské (v ne pěkném slova smyslu).

Některé scény byly tak cringe, až jsem se chytala za hlavu. Bylo tam několik populárních písní předělaných do jakýchsi vánočních verzí, což bylo taky tak nějak napůl super, napůl to byly většinou právě ty cringeworthy momenty. Výsledek je takový, že nejsem zklamaná, ale vlastně jsem, a nejsem ani nadšená, ale vlastně jsem. Takže nevím, asi dobrý. Celkový příběh mi připadá solidní, po tom konci mám skutečně chuť podívat se, jak se to bude vyvíjet dál, a s radostí schvaluju délku. Vánoční poselství tam koneckonců najdete, tak co víc od toho chtít.

  • Vánoce!
  • narážkový humor
  • příběh mě láká ke sledování dál
  • délka epizod
  • některé nápady se jim fakt nepovedly
  • hodně nic moc CGI
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Původní film jsem neviděla, ale narážky na něj byly v pilotu tak zřejmé, že by je viděl i slepý. Každopádně, netušila jsem, do čeho jdu, ale seriál příjemně překvapil. Není to žádný průkopnický počin, ale na naladění na sváteční atmosféru to postačí.

Santa nepatří mezi mé oblíbené postavy. Zato skřítkové jsou parádní. Bavila mě hlavně vedoucí – na to, že jde o dětskou herečku, tak odvádí fenomenální výkon. Tahle holka brzy získá nějakou velkou roli a bude z ní hvězda.

Seriál primárně cílí na mladší publikum. Stačí vidět elfí bublinkovou párty a hned je to jasné. Pro mě osobně má až příliš jednoduchý děj a přijde mi, že Allen už má svou éru za sebou a teď jen vaří z vody. Chápu, že má jeho Santa lehce depku, takže nemůže být energetický a šťastný, ale i tak na mě byl jeho výkon až příliš depresivní.

Na druhou stranu oceňuju vtip s přibíráním na váze. V dnešním světě se pořád mluví o hubnutí a seriál celé téma obrátil úplně vzhůru nohama. To samé platí o rýpnutí do hyper korektnosti současnosti, kdy člověk nemůže říct křivého slova, aby se náhodou někoho nedotknul. Žádné děti proto nejsou zlobivé a nehledě na to, co provádí za lumpárny, budou při otázce „Naughty or nice?“ vždy zařazeny do kategorie hodných, které si dárečky rozhodně zaslouží.

  • vánoční tematika
  • Santa a jeho váha
  • tvoření seznamu Naughty or nice
  • představitelka vedoucí elfky odvádí skvělý herecký výkon
  • Allen v hlavní roli nenadchne
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
frozennort11

frozennort11

potrebujem si pamatat co sa stalo vo filmoch?
před 69 týdny
ragelly

ragelly

Já jsem film(y) neviděla a ničemu to nevadí.
před 68 týdny
Další články k tématu