19. 2. 2022

Novinka pod lupou: Fedeltà (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fedeltà (Věrnost nade vše)
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 14. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Michele Riondino, Lucrezia Guidone

O čem to je?

Zdánlivě šťastné manželství Carla a Margherit, musí čelit hrozivým následkům údajné nevěry. Jejich vztah se stává symbolem věrnosti nejen jako páru, ale také v osobních rozhodnutích, která musí činit každý den.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Se mnou je to jednoduché, natočte italský seriál se skvělým playlistem – jakože ten začátek s Trampoline a konec s M83? BOŽÍ! – a máte mě. Tohle jsem si užila od prvního momentu (a tónu Trampoline) až po závěrečné titulky. Je to však v podstatě hrozně o ničem. Je to čistě jen totální romantické drama bez hlubší zápletky, za to v krásném prostředí Milána s krásnými lidmi a ještě krásnějšími kostýmy. Prostě celkově nadmíru příjemná podívaná.

Nevím akorát, jestli budu do budoucna fandit ústřednímu manželskému páru – ruku na srdce, kdo kdy shippuje pár, který byl spolu už před začátkem děje filmu/seriálu, místo toho, aby sledoval celou novou romantickou linku mezi jinými charaktery hezky od začátku? Na druhou stranu mi přijde, že mají fakt krásný vztah a jsem na sebe naštvaná, že si někde vnitřně přeju, aby on měl něco s tou studentkou a ona se svým fyzioterapeutem, protože vím, že to dopadne špatně. Ale nemůžu být jediná, že ne?

Ono i kdyby mě to nebavilo, tak pořád je to italské a víme, že Itálie je moje Achillova pata. Navíc mi ta manželka strašně moc připomíná Jennifer Connelly, nebo nějakou podobnou kočku, a má to jen pár dílů s normální délkou (okolo čtyřiceti minut), takže to určitě dokoukám. Nicméně vícesezónní seriál z toho fakt necítím, tak se budu modlit, ať je to ukončené.

  • Itálie a italština
  • hudba
  • krásná podívaná
  • aktuální páry vs. potenciální páry
  • dramatická romanťárna o ničem
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Bylo by to rozhodně zajímavější, kdyby se oba hlavní hrdinové v úvodu neznali. Takhle mi to přišlo takové moc očekávané, bez překvapení.

Pokud bych měla srovnávat, pilot mi přišel v podobném duchu jako Kärlek & anarki. Ale byl o dost sušší, postavy a jejich potenciální partneři neměli spolu žádnou chemii, celé to postrádalo spontánnost a fantazii.

Ale hrdinové jsou alespoň sympatičtí, když už nic jiného, dobře se na ně kouká. Jestli to ale bude k dobré zábavě stačit, to asi záleží na každém.

  • sympatičtí hrdinové
  • téma se mi trefuje do vkusu
  • chybí tomu spontánnost, svůdnost
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu