5. 11. 2022

Novinka pod lupou: Chatári (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Chatári
Žánr komedie
Stanice Markíza
Premiéra 27. 10. 2022
Vysílání čtvrtek, 20:30
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence Nemocnica (JOJ)
Tipovačka

O čem to je?

Nesourodá parta chatařů se každý rok schází v jedné osadě, letos však vše naruší nový přírůstek v podobě zhýčkaného páru z města. Ukáže se ale, že jak ale člověk jednou pozná kouzlo chataření, začne se měnit. Navíc v létě, na tak kouzelném místě musí být pro všechny pohoda za každou cenu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na jednu stranu už to tu bylo, ale zároveň je to svým způsobem i něco jiného. Je to sice prakticky slovo od slova kopie české Osady, ale přecejen se tu pár změn objevilo. Proti předloze pár scén vymizelo, ale zároveň jedna podstatná přibyla. V závěru dílu je tu scéna, která objasňuje, jak to vlastně má Maroš Kramár, respektive Tony Kýhoz. A to rozhodně slovenské verzi připočítávám k dobru, protože vím o spoustě lidí, kterým v Osadě postava Kýhoze lezla přízvukem tak na nervy, že radši přestali sledovat, protože je to trapné, jak po návratu z USA není schopný mluvit česky. Takže toto rozhodnutí docela kvituju, protože se tím tato část odbourá.

Potěšila mě herecká spojení, která Markíza zvolila, je to osvěžující a osobně bych tyto herce společně asi nedal. Bylo fajn po delší době zase někde vidět třeba Bašku Švidraňovú, která teda zrovna s Miezgou byla skutečně nečekaná. V první chvíli jsem měl trochu obavu, jak se předvede Maroš Kramár, ale takto po úvodním díle musím říct, že si do role nedokážu ze slovenských herců představit asi nikoho lepšího. Celkově mi víc sedí spíš české obsazení, ale věřím, že je to jen z toho důvodu, že to jsem znal jako první, takže teď už je jen zkrátka s čím srovnávat.

Pokud budu úplně upřímný, sledování Chatárou po Osadě vám nic moc nedá. Je to sice stejná pohoda, stejně vydařené hlášky a prostředí, ale jakmile to jednou znáte, už to možná nebude úplně ono. Pokud ale s Osadou nemáte tu čest, nebo vás prostě jen zajímá československé srovnání, tak s chutí do toho. Rozhodně to neurazí a příjemně u toho můžete zrelaxovat. Je to zkrátka čtvrteční oddechovka, u které není třeba nic hrotit a rozpitvávat děj do detailu.

  • osvětlení příběhu Kýhoze
  • zajímavá herecká spojení
  • slovenská obdoba českých hlášek
  • prostředí
  • proti Osadě nemá nic navíc
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Tentokrát můžu porovnávat s českou verzí a musím říct, že to bylo nejen scénu od scény, ale snad i slovo od slova úplně, ale úplně stejné. Osada nebyla tak dávno, takže při sledování mi přišlo, jako bych se znovu dívala na stejný pilot, jen s tím rozdílem, že se tady mluví slovensky.

Vše, co jsem tedy napsala u českého seriálu, platí i zde. Je to nenáročná pohodovka, dobře se na to kouká. Postavy jsou trošičku stereotypní, ale dobře k sobě ladí, někteří solidně hláškují. Líbí se mi prostředí, připomíná mi to moje dětství, když jsem jezdila k tetě do Poděbrad na týden v létě a se sestřenkami jsme dny trávili na pár kilometrů vzdáleném jezeře.

Tím, že to ale nenabízí nic navíc oproti české verzi, tak nemám potřebu sledovat dál.

  • příjemné prostředí
  • pár solidních hlášek
  • s postavami nemám problém
  • je to prostě 100% kopie
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Deaneira

Deaneira

Tak já už mám za sebou i druhý díl a to co mě absolutně vadilo na české verzi, která je podle mě úplná...
před 80 týdny
Další články k tématu