16. 12. 2022

Novinka pod lupou: George & Tammy (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název George & Tammy
Žánr životopisný, drama, hudební
Stanice Showtime
Premiéra 4. 12. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Jessica Chastain, Michael Shannon

O čem to je?

Minisérie je adaptací knihy The Three of Us: Growing Up with Tammy and George od Georgette Jones a sleduje osobní život i kariéru slavného hudebního country páru Tammy Wynette a George Jonese.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přesně jak jsem čekala, tak s potěšením oznamuju, že seriál má velmi podobný feeling jako můj oblíbený film Walk the Line. Písničky z filmu patří dodnes k mým oblíbeným a věřím, že to samé bude platit o seriálu, pokud bude někde dostupný soundtrack.

Jediné, co mi vadí, je výběr herců. Chápu, že Jessica byla k projektu upsaná posledních šest nebo kolik let, ale přiznejme si, že i když má mladistvý vzhled, tak na 25 prostě nevypadá. V roli Tammy bych si představovala někoho mladšího, kdo se podobě Tammy blíží více. To samé platí o Michaelovi, který je minimálně o 15 let starší, než má George být. Nicméně oba zní parádně, takže jsem ochotná to překousnout.

Hudba je třetí hlavní postavou tohoto seriálu. Skoro mi přišlo, že se více zpívalo než mluvilo, a rozhodně mi to nevadilo. I když tvorbu George ani Tammy prozatím neznám (stejně to bylo v případě June a Johnnyho Cashe a jak jsem si jejich songy oblíbila po zhlédnutí filmu), tak vše, co v prvním díle zaznělo, by se z fleku mohlo zařadit do mého hudebního playlistu. Ta country hudba 70. let má prostě své kouzlo, je to úplně jiný svět a krásně se to poslouchá.

Věřím, že tahle novinka bude v dalším ročníku cen Emmy a Zlatých glóbů žhavým adeptem na výhry v hlavních kategoriích.

  • hudba
  • herecké výkony
  • má to atmosféru Walk the Line
  • chtělo by to herce blíže věku postavám
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu