10. 8. 2022

Novinka pod lupou: The Most Hated Man On The Internet (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Most Hated Man On The Internet
Žánr dokument
Stanice Netlix
Premiéra 27.7.2022
Vysílání všechny díly najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Dokument vypráví o misi jedné matky proti samozvanému „králi revenge porna“ poté, co byly na internetu zveřejněny nahé fotografie její dcery.

Hunter Moore byl samozvaný „profesionální ničitel životů“, který se proslavil na začátku roku 2010 založením IsAnyoneUp.com, nechvalně proslulého centra „revenge porna“. Na této stránce byly zveřejňovány explicitní fotografie žen a mužů, často bez jejich svolení a s ničivými následky.

Vybudoval si okole sebe kult lidí, kteří sledovali každý jeho chlípný krok. Tento třídílný seriál, který obsahuje dojemné a exkluzivní rozhovory s mnoha ženami a muži, kteří bojovali za stažení svých snímků, s agenty orgánů činných v trestním řízení, kteří na případu pracovali, a s křižáky, kteří bojovali za Moorovo odstranění…
Trailer

A jaký je váš ortel?

Netflix přichází s dalším dokumentem a ani tentokrát se nejedná o trefu vedle. Stanice má zjevně šťastnou ruku na silné příběhy a umí s nimi skvěle pracovat. Dostává se nám teda opět silného příběhu, který vás nutí dokoukat dokument až do konce.

Kauza ohledně Huntera Moorea a jeho stránky isanyoneup proběhla sice již v roce 2012, ale díky svému tématu revenge porn je i dnes nepříjemně aktuální. Popravdě by tohle měli pouštět povinně ve školách, aby děti nefotily a nedávaly na sítě odhalené fotky, protože pak stačí jeden idiot, a vy máte zničený život.

Co mi trochu vadilo bylo přílišné tlačení na emoce a přehrávání aktérů, ale ono je to svým způsobem prostě takové americké. Oni to zkrátka jinak točit neumí. Bohužel to občas ubírá na síle sdělení od obětí.

Celkově se tedy jedná o další silný kus do databáze dokumentů, kterým nemůžete udělat chybu, pokud se do něj pustíte.

  • silný příběh
  • zbytečné tlačení na emoce
70 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu