2. 12. 2022

Novinka pod lupou: Echo 3 (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Echo 3
Žánr akční, thriller, drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 23. 11. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Příběh se odehrává v Jižní Americe na pozadí tajné války. Amber Chesborough působí jako emoční podpora v malé americké rodině. Když se začne pohřešovat na kolumbijsko-venezuelské hranici, její bratr a manžel, oba s bohatými vojenskými zkušenostmi a komplikovanou minulostí, se ji snaží najít.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Apple TV+ mě nepřestává překvapovat. Streamer vytváří seriály, o kterých jste nikdy předtím neslyšeli. Alespoň v našich končinách se mi zdá, že propagace je pod bodem mrazu. Pak si to ale pustíte a nestačíte koukat, co za klenoty se tam dá najít.

Echo 3 mě zaujalo hned od prvních minut. Seriál si dává na čas s vysvětlením, o co vlastně jde – po úvodní scéně se vrací zpět do minulosti a začne rozvíjet příběh. Musím říct, že se děj vydal úplně jiným směrem, než jsem čekala. V prvním díle bylo hned několik zvratů, které jsem neviděla přijíždět ani z vlaku, takže dávám bonusové body za momenty překvapení.

Herecké obsazení je prvotřídní, všichni se do svých rolí perfektně hodí a zvládají vykreslit dynamiku mezi svými charaktery. I když to není typ seriálu, který by měl za herecké výkony získávat nějaká prestižní ocenění, já jim hold ráda vzdám, protože jsem se s nimi bavila královsky.

Za mě Echo 3 je velmi příjemné překvapení, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela. Těším se, až si pustím zbylé epizody.

  • herecké obsazení
  • zábavný příběh plný akce i zvratů
  • skoky v čase nepůsobí rušivě ani nepřehledně
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Upozornění, je nutné zhlédnout všechny 3 epizody najednou. Na konci té třetí jsem byl u TV, jak přikovaný. Jde o pečlivě budované story, soustředící se na detaily a reálně působící děj, režie odvedla skvělou práci. První díl je hodně seznamovací, což je pro průběh dalšího dění dost podstatné. Tady se totiž balancuje na hraně akčního, špionážního a rodinného dramatu a znát motivace postav je důležité. V průběhu se tak seznámíme s bratrem, sestrou a jejím manželem, ale také se odkrývají tajemství, jenž na ně mají dopad. Po únosu Amber se ke slovu dostane i akce. Nečekejte však nic z ranku Jason Bourne apod. Naopak, ale přitom to co se děje, je tak dobře natočené, uvěřitelné, s několika nacvičenými signály Bambiho a Price, kteří jsou vojáky speciální jednotky, že to dokáže vtáhnout do děje neméně skvěle (akce v Bogotě). A v třetí epizodě akce s naháněním únosců v džungli? To jsem ani nedutal. Neuvidíte žádné ztřeštěné přestřelky, ze kterých vyjde hlavní postava bez škrábance, vojáci si musí dobře rozmyslet, kdy zasáhnou a kdy ne, protože i menší zaškobrtnutí přinese smrt. Tím se dostávají do popředí emoce, které dopadnou i na postavy, jenž jsou v příbuzenském vztahu. Samotné dění ale ovlivňuje i politika zemí, kde se příběh odehrává (Kolumbie/Vene­zuela) s vlivem USA prostřednictvím CIA. Hold nic nejde, jak by mělo a je poutavé sledovat misi, která se tentokrát osobně dotýká i vojáků, jenž toho mají dost za sebou.

  • Reálně vypadající akce s řadou detailů
  • Není to jen o únosu
  • Pečlivé vykreslení postav a děje
  • Pár zbytečných scén
80 %
Mé hodnocení
richardK

Herci to se mnou nemají jednoduché. Jakmile mi někdo někde někdy vadil v jakékoliv roli, musel by se stát malý zázrak, abych to potom v budoucnu přehlížela a oprostila se od toho. Přesně to je tentokrát případ Jessicy Collins (zatímco Luke Evans je třeba úplný opak, ten může hrát sebevětšího šmejda a stejně ho budu mít ráda). Prostě mi už jen ten její obličej leze krkem, takže jí nefandím ani tady.

K ději jako takovému jsem se snažila přistupovat nestranně, bohužel taky nesnáším, jak se mě tvůrci snaží přesvědčit, že se dvě postavy milují hned od začátku, když jste jakýkoliv jejich vývoj neviděli. Čest výjimkám, což tohle rozhodně není. Ústřední pár tedy komplet bez chemie a vím, že to není romcom, ale myslím, že by to zrovna tady mělo být klíčové, abyste se zabrali do celého příběhu. Jelikož ty citečkové výlevy, kterých chápu, že se tam snažili nacpat co nejvíc, právě proto, aby jako pár byli co nejuvěřitelnější, ty mě spíš otravovaly.

Naopak scéna ze zasněženého Afghánistánu a obecně duo Evans-Huisman mě bavilo moc. Tihle dva si v průběhu epizody prošli různými fázemi od “kamarádi na život a na smrt” až po “asi tě zabiju”. Kdyby tak tahle jejich dynamika a ta armádní linka převažovala, byla bych ve finále spokojenější, takže se zkusím podívat i na pokračování, třeba mě vyslyší. Možná zním hrozně negativně, ale výsledek je (hlavně když opomenu mou osobní averzi) jinak v pohodě, jenom bych to extrémně zkrátila. Apple dělá (většinou) fakt kvalitní věci, ale ta jejich nekonečná délka mě jednou přivede do hrobu.

  • Luke Evans a Michiel Huisman
  • armádní linie
  • napínavé
  • nekonečné
  • Jessica Collins
  • romantika bez chemie
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu