4. 11. 2022

Novinka pod lupou: Gumy (Voyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gumy
Žánr komedie
Stanice Voyo
Premiéra 28. 10. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Karin Krajčo Babinská
Hrají Richard Krajčo, David Švehlík, Patricie Pagáčová, Dana Batulková

O čem to je?

Mára a Lukyn. Dva nerozluční přátelé od dětství. Jeden drsný, přímý, ale natvrdlý a ten druhý milý, chytrý, a tak trochu dítě. Mají malou autodílnu a velké sny, na které jim pochopitelně schází peníze. Svých cílů se snaží dosáhnout pomocí absurdních a špatně promyšlených plánů, které je často dostávají do ještě absurdnějších situací. A to vše za přihlížení svérázných postaviček z komunity „za zdí“, na periferii velkoměsta. V bývalém továrním areálu, kde se kromě jejich autodílny nachází i hospoda, trafika, butik nebo třeba zverimex.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tenhle typ “pánské komedie” není zrovna úplně můj šálek čaje. On to asi nebude skutečný žánr, co? Ve zkratce to znamená, že by to sedlo spíš mému tátovi než mi. Občas jsem se nad nějakou hláškou pobavila, ale občas to byl dobrý cringe.

Všechny postavy jsou velmi stereotypicky zahnané do extrémů a nejsem si jistá, jak dlouho bych na ně vydržela koukat. Kraluje tomu tedy Krajčo i Švehlík, ale Batulková a další členové tamní komunity jim jsou v patách. Výjimečně mi nevadila Pagáčová, ale možná to bude tím, že její screening time byl všeho všudy tak 2 minuty.

Příběh jako takový tam nějaký je, ale nic, co bych dychtivě potřebovala dokoukat nebo na co bych byla zvědavá, jak dopadne. Za mě jedna z těch horších věcí z Voyo tvorby, míň mě bavila už jen další “pánská komedie”, Národní házená, ale ani jedno nevnímám jako totální tragédii, jen nejsem cílový divák takového humoru.

  • vybrané vtipné hlášky
  • obsazení
  • přestereotypizované
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Krajčo je fajn zpěvák. Ale jako herec? No… možná je to typem postavy, kterou spolu s manželkou vymysleli, každopádně takhle role mu opravdu nesedla. Nejen, že to byla neskutečně otravná postava, ale navíc v pilotu hodně podprůměrně zahraná.

Ono moc není, co tady hodnotit. Všechno to stojí na výstředních postavách, které jsou ale na přes držku, a to jedna vedle druhé. Opravdu tady není nikdo, kdo by zaujal a koho bych měla zájem sledovat dál.

Prostředí autodílny vypadá dobře, to je ale tak všechno. Vtipy mi vtipné moc nepřišly, ale hlavně jich tu bylo hodně málo. Jak říkám, všechno to tady stojí na postavách, které tady prostě nezaujmou.

  • prostředí autodílny
  • postavy a herecké výkony
  • bez (dobrého) vtipu
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
šotek10

šotek10

Tady úplně nevím co si myslet..... Občas jsem se i zasmála. Ale víc v tom zatím...
před 79 týdny
Další články k tématu