22. 2. 2022

Novinka pod lupou: Grid (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Grid
Žánr drama, thriller, mysteriózní
Stanice Disney+ (Jižní Korea)
Premiéra 16. 2. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V roce 1997 jistá přízračná bytost zachránila lidstvo a pak zmizela. O 24 let později se znovu objeví a pomůže sériovému vrahovi uniknout spravedlnosti. Policie a speciální služby se snaží tajemného ducha dopadnout.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jihokorejské produkci je nutné věnovat čím dál více pozornost, množství peněz, které tam tečou, začíná být vidět. Jdou vidět i na tomto seriálu, formě v podstatě není co vytknout. A co obsah? Úvodní bombastická sekvence o sluneční erupci, která může zničit naší planetu, dost navnadí, vlastně až moc. Poté, co si všichni ve středisku, které obsluhuje Grid, poplácají po ramenech, že jsme to přežili, sledujeme zaměstnance této korejské „NASA“ , který se připletl k vraždě. Pak přijde domů, pak do práce a tam se chová tajuplně. Náhle se objeví parta policistů, vyšetřující onu vraždu a to, co se posléze odehrává, je až parodie, ale pro asijskou produkci jsou takové scény typické. A když se vrah při útěku schová pod auto a cca 10 policistů jde kolem a nikdo si ničeho nevšimne, krom policistky, byť s onou skupinou kolegů prochází také a náhle míří vrahovi na obličej-sama. A tak stejně zničehonic se objeví další hlavní „scifi“ postava, která aspoň fajn zmizí. Co se obsazení týče, tak tady je to takové typické, až „plastové“ herectví, bez výraznějších emocí (Asiaté mají méně mimických svalů v obličeji), byť výjimka se najde. Pilot má slušnou atmosféru, ale režie by zasloužila pár pohlavků. Na další díl se podívám, ale nutkavou potřebu nemám.

  • Forma
  • Místy až banální režie
50 %
Mé hodnocení
richardK

Docela mě začíná štvát, že i já sama v hlavě automaticky porovnávám nové korejské seriály se Squid Game, pokud se tedy jedná o jiný než romantický žánr. Napřed Peklo, teď Grid. A musím říct, že potenciál tu vidím. Seriál určitě nebude taková celosvětová pecka, přece jen jsem neviděla ze strany Disney+ žádnou propagaci. Ale myslím, že by mohlo jít o zábavný maraton.

Po pilotu pořádně ještě nevím, co se vlastně děje. Nicméně postavy jsou záhadné a zábavné a příběh dokázal upoutat mou pozornost. Líbí se mi, že se tady objevila špetka nadpřirozena, i když nebyla zatím vůbec vysvětlená, takže netušíme, jakou to má souvislost s hlavním příběhem.

Docela mě zajímá práce jednoho z hlavních hrdinů. Scéna, kdy chytrá technologie dokázala detekovat žiletku v kapse jednoho z pracovníků a zahlásila alarm v hale byla parádní, stejně jako samotné sledování obrazovky. Ono se to těžko popisuje, když nevíte, o čem vlastně mluvíte. Ale rozhodně to plánuju zjistit. Pilot měl své rezervy, ale věřím, že při maratonu se příběh pořádně rozjede a bude mě bavit.

  • sympatické postavy
  • špetka nadpřirozena
  • zajímavá společnost, ve které hrdina pracuje
  • zatím samé otázky a žádné odpovědi
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu