6. 9. 2022

Novinka pod lupou: The Patient (FX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Patient
Žánr psychologický, minisérie, thriller
Stanice FX
Premiéra 30. 8. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Steve Carell, Domhnall Gleeson

O čem to je?

Psychologický thriller se soustředí na psychoterapeuta, který se ocitne v zajetí sériového vraha s neobvyklým požadavkem. Hrdina mu má pomoct omezit vražedné choutky. Rozplétání mysli tohoto muže a zároveň vyrovnávání se s vlnami vlastních potlačovaných potíží však vytváří cestu možná stejně zrádnou jako samotné zajetí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to dobré, moc dobré. Po „velkoseriálech“ jako LOTR a House of Dragon je to výborné odpočinutí si a návrat k realitě. Komorní story o psychoterape­utovi, kterého uvězní vlastní pacient, vrah, jenž se chce zbavit touhy zabíjet, má tu správnou náladu a skvělé hlavní protagonisty. Steve Carrell, v roli psychologa Alexandra Strausse, se tady v podstatě vrací k dramatické poloze, kterou již předvedl v Morning Show. Domhnall Gleeson s trochu psychopatickým výrazem ve tváři mu zdárně sekunduje. Podstatou story je „uzdravit“ pacienta, který se nedokáže zcela odkrýt a při snaze proniknout do jeho hlavy se naopak odkrývá Alexander. S každou epizodou (viděny první dvě) se odhalují kousek po kousku povahy postav a zvědavost, kam to povede je veliká. Jsem zvědavý, kdo koho vlastně „uzdraví“.

  • Komorní nálada
  • Herci
  • Psychologicky laděná story, která nenudí
  • Mohlo to být více thrillerovější
70 %
Mé hodnocení
richardK

Půlhodinová stopáž tomuto thrilleru nesmírně sluší, opět se jedná o velmi příjemné překvapení. On už popisek seriálu dokáže docela pěkně navnadit, ale když epizodu sledujete a zjistíte, že je to stejně zábavné, jak to podle popisu znělo, je to o to příjemnější pocit.

Carrella bych tady ani nepoznala. I když nikdy nepatřil mezi moje oblíbené herce, rozhodně dokážu ocenit, jak se jako herec vyvíjí a ukazuje, že umí hrát různé typy postav a není odkázaný jen na slávu z počátku tisíciletí a své komediální role. Bravo!

Trošku jsem doufala, že se hned nedozvíme, kdo je pachatel, ale seriál se to ani nesnaží skrývat. Na druhou stranu ta dynamika mezi doktorem a pacientem tváří v tvář je parádní. Musím říct, že ač herce (pacienta) neznám, tak mě zaujal téměř víc než samotný Carrell. Hraje opravdu dobře, ten psychopat z něj čiší plnými doušky.

Celkově jsem nanejvýš spokojená. První díl mě pohltil, naprosto jsem se do něj ponořila a už se nemůžu dočkat, až si dám celou sérii.

  • pilot mě vtáhnul do příběhu, až jsem zapomněla na čas
  • skvělé herecké výkony obou představitelů
  • krátká stopáž se sem perfektně hodí
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu