2. 7. 2022

Novinka pod lupou: Królowa (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Królowa
Žánr drama
Stanice Netflix
Premiéra 23.6.2022
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Po desetiletích nepřítomnosti se známý pařížský krejčí a tranvestita vrací do svého rodného města v Polsku, aby se udobřil se svou dcerou.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Tenhle kousek jsem si dala do watchlistu, protože jsem čekala, že by to mohl být trochu bizár, ale bohužel jsem se zklamala. Jedná se o tuctový seriál, u kterého od začátku víte, jak dopadne a ničím extra nepřekvapí, což je je jeho výhodou i slabinou.

Seriál zbytečně staví svou stylizaci na stereotypech o gayích a na představách o zaostalé východní Evropě. Zbytečně to seriál sráží dolů, protože tyhle ty trapný scény všichni moc dobře známé z každé zahraniční produkce.

Plusem jsou alespoň herci, kteří hrají civilně a nepřehrávají (vyjma pár karikovaných postav) a chemie mezi nimi vcelku funguje.

Celkově se jedná spíše o nudnou záležitost, která se dá pustit do pozadí např. při práci z domova. Vzhledem k tomu, že má seriál pouze 4 epizody, tak to sfouknete jedna dvě.

  • představitelé hlavních rolí
  • ničím nepřekvapí
  • zbytečně zesměšňuje Polsko
  • stylizace
50 %
Mé hodnocení
litllewitch

Těch drag queens je poslední měsíce nějak hodně, nebo je to jen můj pocit? Začínám toho být lehce přesycená, a to si pamatuju, jak jsem u pilotu Pose psala nadšený názor na to, jak mám drag shows ráda.

Tady je to z půlky drag, z půlky rodinné drama. Ani jedno nefunguje tak, jak by mělo. Asi je to tím, že hlavní hrdina je docela nesympatický starý bručoun, který mi od první chvíle nesedl. Je to takový ten člověk, který se nikdy neusměje a každému zaměstnanci udělá ze života peklo. Takový ten člověk, co dokáže u recenze na all inclusive dovolenou napsat, že se jídlo nedalo jíst a nebylo z čeho vybírat, protože tam bylo jen pět druhů masa a tři druhy ryb..

Pilot se snaží chytnout diváka za emoce, ale tím, jaký je hlavní hrdina, se mu to v mém případě nepodařilo. Další díly vynechám.

  • kontrast Francie a Polska
  • hlavní hrdina
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Četnost těhle mozkových výplachů je fascinující, je to typická aplikace sociální technologie, známá pod...
před 98 týdny
Další články k tématu