17. 3. 2022

Novinka pod lupou: Theodosia (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Theodosia
Žánr dobrodružný, rodinný, fantasy
Stanice HBO Max (Francie)
Premiéra 10. 3. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Theodosia Throckmortonová (Theo) je chytrá a odvážná čtrnáctiletá dcera dvou neohrožených egyptologů, kteří v roce 1906 provádějí vykopávky v Údolí králů. Když Theo a její mladší bratr, vynálezce Henry, narazí na skrytou hrobku a tajemný artefakt, „Horovo oko“, Theo odemkne schopnost vidět a provádět skutečnou magii, a objeví tak zcela nový svět plný tajemství i nebezpečí. Nyní se Theo musí z domu svých rodičů, světoznámého Muzea legend a starožitností v srdci eduardovského Londýna, pustit do boje s prastarými silami, temnou magií a komickým chaosem, když se spolu s Henrym a jejich přáteli, pouličním kouzelníkem Willem a egyptskou princeznou Safíjou, snaží přežít dospívání, protlouct školou a… zachránit celý svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zase jsem se nechala zlákat hezkým barevným plakátem, aniž bych si ho pořádně prohlédla a vytušila, že opět jednou půjde o seriál spíše pro mladší publikum. To poznáte už z prvních minut, když se mladá odvážná dobrodružka vydává sama s bratrem prozkoumávat tajemné místo v egyptské poušti, nemusí nikde kopat, najde bez problémů vchod do hrobky a tisíce let ztracený amulet.

Tím nekritizuju, pro děti je to parádní napínavý příběh s pěknými efekty. Věřím, že je příběh při sledování pohltí, takže o nich nebudete celé odpoledne vědět. Na druhou stranu pro dospělé už je to přece jen hodně slabé, a to i v případě, že se snažíte úplně vypnout mozek a nepřemýšlet nad logičností věcí.

  • skvělá fantasy zábava pro děti
  • sympatická chytrá a odvážná hrdinka
  • spousta napínavé akce
  • dospěláci seriál nedocení
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
petrSF

petrSF

Chtěl jsem to vyzkoušet, ale na HBO Max to nevidím :(
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Imho se čeká na dabing. Ale zatím to český HBO Max ostuda.
před 2 roky
Sitheren

Sitheren

HBO Max nám hází poslední dobou udici s návnadou a pak vždycky zatáhnou.
před 2 roky
Další články k tématu