5. 4. 2022

Novinka pod lupou: The Principles of pleasure

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Principles of pleasure
Žánr dokument/minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 22.3.2022
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Michelle Buteau

O čem to je?

Jak jdou sex, radost a moderní věda dohromady? Tenhle poučný seriál představuje složitý svět ženské rozkoše a vyvrací hluboko zakořeněné mýty.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Tak přesně takhle si představuju edukativní dokument. Tohle je věc, kterou by povinně měly vidět všechny ženy, protože se tady dozvíte všechno. Nejen o slasti, či orgasmu, ale i o ženském těle, a co všechno má na něj vliv. A muži ten dokument mohou ocenit taky, pokud chtějí vědět jak a kam sáhnout. A nejen to!

Zlé jazyky budou asi nadávat na diverzitu v obsazení, protože tu mám všechny. Hetero, lesbu, non-binární osobu… No a co? Do dokumentu, ve kterém se jedná o „ženském“ vnímání slasti, to prostě patří. Spousta různých názorů je potřeba.

Zároveň oceňuju tu pozitivní náladu, která ze seriálu přímo čiší. Nic není tabu a všichni zúčastnění se tu o tématu sexu a slasti baví otevřeně a na rovinu. I když občas by mohli jít více do hloubky a neklouzat pouze po povrchu (pun inteded).

Celkově je to ale moc pěkné pokoukání a jsem ráda, že Netflix s takovým dokumentem přišel. Čím více se bude mluvit o ženských tělech a orgasmu, tím lépe! Ví se o nich pořád totiž trestuhodně málo.

  • Perfektní edukativní dokument
  • Spousta zajímavých faktů o ženském těle
  • Muži nad tím mohou ohrnovat nos?
80 %
Mé hodnocení
litllewitch

Můžu říct, že jsem se u toho smál? Asi jo, bylo to jen u pasáží, které měly pobavit. Když už jsem ale použil slovo pobavit, tento kousek mě bavil neskutečně. Hodnotit neseriálovou tvorbu je vždycky jiné a náročné, ale vydařené věci se hodnotí alespoň o trochu snáz.

Při sledování mi mimo jiné jelo hlavou „kolikrát si to tak můžu pustit?“ (milionkrát), protože i během tak krátkého času je tu tolik zajímavých informací, ať už potenciálně praktických, tak zajímavých faktických. Rozhodně je skvělé, o jak otevřené pojetí tu jde. Jak bylo několikrát zmíněno, jde o témata, která jsou ještě pořád tabuizována a o kterých se lidi bojí a stydí mluvit.

Docela mě děsí, jak strašné to ještě pořád je s celkovým postojem společnosti, od sexuální výchovy po neschopnost mluvit o problémech. Líbilo se mi, co tu zaznívalo, protože se ukazuje, že i mladší generace, která má větší přístup k informacím, může být, bohužel, vlivem rodiny, kultury, čehokoli téměř naprosto neinformovaná.

Ale tak jo, ještě k tomu, kdo vůbec v The Principles of Pleasure byl. Různorodost věková, kulturní i rasová rozhodně byla správnou volbou, protože nejenže se tak nabízí přiblížení právě konkrétní skupiny, zároveň se ukazuje, že na tom nemusí být jedni extrémně hůř než jiní. Ano, bylo vtipné, jak to některé měly na háku (hlavně teda asi nejstarší účastnice), v kontrastu s tím, jak se některé styděly. A pochopitelně osůbka se sexuálními hračkami neměla chybu. U této pasáže jsem se na jednu stranu dobře bavil, protože to umí skvěle prodat, ale hlavě jsem si říkal, že je to člověk na správném místě. Skvělé oživení, rozhodně příjemnější než neustálé srovnávání s životem Afroameričanů (chápu, ale nemyslím si, že to zase tolik prolomí ledy a přiblíží konverzaci).

Jednoznačně všem doporučuju vidět. Jsem rád, že jsem na to narazil, stejně jako jsem rád, že mě nakonec holky na timeline utvrdily v tom, že sledováním neudělám chybu (ostatně to bych nakonec stejně zjistil 😃). Tak směle do toho.

  • spousta nových informací
  • otevřenost
  • přínos pro lidi
  • pobaví
  • až moc protlačované srovnávání s Afroameričany
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu