8. 5. 2022

Novinka pod lupou: DI Ray (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název DI Ray
Žánr krimi
Stanice ITV
Premiéra 2. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ray dosáhne povýšení, na které čekala, když je požádána, aby se připojila k vyšetřování vraždy. Hned první den se však dozvídá, že vražda, ke které byla přidělena, je „kulturně specifická vražda“. Srdce se jí sevře – má podezření, že byla jmenována spíše symbolicky pro svůj etnický původ než kvůli svým schopnostem. Ray se nikdy nevyhýbá výzvám, a tak se případu ujímá s odhodláním najít vraha a zároveň poukázat na zjevné předsudky, které do vyšetřování vnášejí její kolegové. A není to vůbec snadné. Nejde o běžnou vraždu, ale o proniknutí hluboko do nebezpečného světa organizovaného zločinu. Na tento úkol je více než připravená, ale nepočítala s tím, co v ní tento případ vyvolá; uvědomění, že celý život pohřbívala krizi osobní identity. Pravdou je, že musela pracovat dvakrát tvrději než ostatní. Ne že by nechtěla být Indkou, jen by to měla jednodušší, kdyby byla bílá.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Typická britská kriminálka, která se snaží hrát na moderní rasovou notu. Ta je tady ale hodně nadbytečná, samotné řešení případu by bohatě dostačovalo.

Hlavní hrdinka je sympatická, ostatní postavy jsou taky fajn. Na všechny se dobře kouká, hrají bezchybně, mají solidní scénář. Případ je takový průměrný, asi to nebude něco, na co byste vzpomínali dlouhé měsíce po odsledování seriálu. Ale kouká se na to dobře a příběh rychle plyne.

Docela mě překvapilo, že se z toho vyklubala serializovaná záležitost, čekala jsem spíše týdenní případy. Na jednu stranu to seriálu přidává na sympatičnosti, na druhou hrozí, že se tempo hodně zpomalí a začne to být trošku nuda. Po pilotu zatím lehký nadprůměr, ale nemám moc touhu pokračovat ve sledování dál.

  • sympatické postavy, na kterých to celé stojí
  • průměrný případ
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

teachermarkthailand: "Remember the good old days when grownups acted like grownups and made sensible...
před 2 roky
_karel_
před 2 roky
Další články k tématu